MISTERIJA VEZANOG LEŠA NA OBALI DUNAVA: Sumnja se da je muškarac žrtva zločina

Leš vezanih ruku i nogu i u fazi raspadanja, u subotu je pronašao ribar na obali Dunava kod Starih Banovaca.

– Telo je pronašao meštanin, tačnije ribar, koji se u subotu oko 13.30 sati slučajno zatekao u rukavcu Dunava između Starih Banovaca i Belegiša. Naime, on je video da nešto leži nasukano na obalu, a kada se približio ugledao je telo i šokirao se. Prizor koji je ugledao nimalo nije bio prijatan – kaže izvor iz istrage i dodaje:

U lošem stanju

– Odmah je pozvao policiju, a patrola je ubrzo došla. Međutim, telo je bilo u poodmakloj fazi raspadanja i u izuzetno lošem stanju, toliko da se na prvi pogled nije moglo utvrditi ni da li je u pitanju mušakarac ili žena. Ali, sudeći po odeći i satu koji je bio na ruci, pretpostavlja se da je ipak reč o muškoj osobi.

Naš izvor kaže da je telo poslato na obdukciju u novosadski Institut za sudsku medicinu, kako bi se utvrdilo koliko dugo je osoba mrtva, koliko dugo je u vodi, kao i kako je nastradala – da li utapanjem ili je mrtva bačena u vodu.

– To što su na telu bile vezane i ruke i noge upućuje na to da je muškarac žrtva zločina. Malo je neobično da neko sam sebi veže noge i ruke i tako skoči u reku. Ovde je najverovatnije reč o zločinu, ali poslednju reč daće stručnjaci koji će obaviti obdukciju – objašnjava nam sagovornik iz istrage i dodaje da će se sa tela uzeti i DNK.

– Verovatno će se DNK trag utopljenika upoređivati sa biološkim tragovima nestalih osoba koji se nalaze u bazi MUP, ne bi li se utvrdilo o kome je reč. Takođe, policija proverava i spisak nestalih osoba – kaće naš sagovornik.

Okolne zemlje

Prema njegovim rečima, nije isključeno ni da je ova osoba nastradala van granica Srbije.

– Moguće i da je telo doplutalo iz neke od okolnih zemalja kroz koje protiče Dunav. Ukoliko se utvrdi da nastradala osoba nije iz Srbije, verovatno će nadležni obavestiti i kolege iz regiona. Za sada se ništa ne zna, a očekuje se da će misterija uskoro biti razrešena – dodao je on.

FOTO: MUP SRBIJE 

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.