MUŽ NAPRAVIO ŽENI PAKAO OD ŽIVOTA! KONTROLISAO JE I BRANIO GODINAMA DA SE TUŠIRA, ALI ONDA GA JE STIGLA KAZNA!

Samo jedno tuširanje nedeljno, korišćenje malo toalet papira pri odlasku u WC, obaveza vraćanja vode za pranje lica u lavor kako bi mogla ponovo da se koristi…

Ovo su samo neke od apsurdnih situacija koje je prolazila žena iz Bolonje kojoj je suprug život pretvorio u pakao.

FOTO:PRINTSCREEN/YOUTUBE

Tuširanje joj je bilo dopušteno samo jednom nedeljno, smela je da koristi vrlo malo toaletnog papira, a u umivaoniku je trebalo da sprema vodu koju je koristila za pranje lica.

To su samo neke od apsurdnih situacija koje je proživela jedna žena iz Bolonje pod pritiskom svoga supruga koji je nadzirao sve troškove njihovog domaćinstva, piše La Stampa.

Ali, kada se esktremna štednja nametne supruzi ili nekom drugom članu porodice ona se može pretvoriti u kazneno delo zlostavljanja. O tome je odlučio Vrhovni sud koji je potvrdio kaznu nasilnom suprugu jer je svoju ženu prisilio na višegodišnju “štednju u domaćinstvu”.

FOTO:SHUTERSTOCK

Prema rečima sudija, muškarac s prebivalištem u Bolonji koji je neverovatno škrt ugnjetavao je suprugu, opsesivno je kontrolišući. Sudije su takođe istaknuli da porodica nije bila u finansijskim poteškoćama, budući da su oba supružnika imala posao i platu.

Uprkos tome, muž je svojoj supruzi nametnuo način života koji podrazumeva žrtvovanje i ograničenja, čak i kad je reč o svakodnevnom vođenju domaćinstva.

Tokom kupovine, na primer, žena nije smela da kupi brendirane proizvode, već samo one „na akciji, što je vredelo za kućne potrepštine i za odeću“. Zato su pravila takođe su se odnosila na „porodični život i intimnu negu“.

Naime, žena je priznala da je smela koristiti „samo dva listića toaletnog papira, a u umivaoniku je trebala spremati vodu koju je koristila za pranje lica radi ponovne upotrebe, dok je smela da se se tušira samo jednom nedeljno“.

Osim toga, muž je naredio da za jelo sme da koristi samo kašiku ili viljušku i jedan tanjir po obroku. Suprug joj je takođe prebacivao da stalno krši pravila pa ju je nazivao rasipnicom. Prema rečima sudija, uspostavio je u kući „atmosferu ugnjetavanja“.

U presudi su sudije Vrhovnog suda objasnili da su njegova „ponašanja popraćena posebno bolnim metodama kontrole, toliko da je žena bila prisiljena da baca račune iz prodavnica, sakriva kupljenu robu, stavlja kupljene namirnice kod svojih roditelja, da zamoli svoje prijatelje da suprugu kažu da su joj poklonili nešto što je ustvari kupila“.

Kakva je bila situacija u kući najbolje opisuje sledeća epizoda: Jednom je prilikom žena bacila korišćeni kuhinjski papir u kantu za smeće, no muž ga je izvadio i rekao da je papir još uvek upotrebljiv i da se čak može podeliti na deset komadića i koristi, piše Il Messaggero.

Ženine prijateljice i njen otac svedočili su na sudu i rekli da je nasmejana i zdrava žena tokom suživota s mužem postala izolovana te je izgubila samostalnost i počela da pati od psihičkih problema.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.