Nastavlja se suđenje Belivukovoj grupi, optuženi dovedeni u Specijalni sud

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koje je prekinuto juče zbog neprimerenog ponašanja advokata odbrane.

Pripadnici grupe se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, nošenje i držanje oružja, trgovinu drogom, otmicu i silovanje.

Okrivljenom-saradniku Srđanu Laliću u nastavku suđenja treba da bude prikazana foto-dokumentacija, na osnovu koje će on da priča o svojim saznanjima.

Okrivljeni, odbrana, tužilaštvo, sudsko veće i punomoćnici oštećenih su na prethodnom ročištu završili ispitivanje okrivljenog-saradnika.

Lalić je tokom izlaganja pričao o krivičnim delima sa optužnice, ali i o onima koja se na njoj nisu našla.

Tokom prethodnog suđenja izneo je detalje da su pripadnici ove kriminalne grupe među navijačima širili lažne informacije da je Lazar Vukićević nestao zbog navodnog konflikta sa sinom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pojasnio je da su pripadnici „pustili priču“ među navijačima da je Vukićević nestao, jer je bio u sukobu sa sinom predsednika te su na taj način hteli da inkriminišu predsednikovog sina i skrenu sumnju sa sebe.

Lalić je rekao da su mu pripadnici pričali da je vođa „kavačkog klana“ Radoje Zvicer spremio pet miliona evra za svrgavanje vladajuće strukture u Srbiji.

Okrivljeni-saradnik je rekao da pretpostavlja da su pripadnici grupe za likvidaciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića kupili snajper od 12.000 evra.

Otkrio je i da je grupa planirala da postavlja eksploziv po tržnim centrima u Srbiju, ukoliko dođe do hapšenja Belivuka, Aleksandra Šarca, Mileta Radulovića Kapetana i mnogih drugih.

Lalić se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu od 18 godina ispriča svoja saznanja o krivičnim delima koja su počinili njegovi nekadašnji prijatelji, pripadnici ove organizovane kriminalne grupe.

Nakon Lalićevog svedočenja slede i iskazi okrviljenih-saradnika Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića, koji su za kazne od 14 i 15 godina takođe pristali da pričaju o zločinima grupe.

FOTO: E-STOCK/ČASLAV VUKOJIČIĆ, PINK.RS

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.