Nataša Bekvalac se bori protiv bolesti koja napada sve organe

Nataša Bekvalac smatra da je dovoljno psihički ojačala da može da se uhvati u koštac sa svojim porocima. Uz podršku svog psihoterapeuta, ona je u procesu odvikavanja od pušenja što joj jako teško ide.

– Pored borbe sa kilogramima, jedna od najtežih borbi (a nije da ih nisam vodila) je borba sa cigaretama. Ova bolest zavisnosti u međunarodnoj klasifikaciji ima šifru F17. Dakle ja imam šifru – priznala je Nataša koja u ovoj svojoj muci ima punu podršku porodice. Inače, cigarete nisu jedini porok koji se vezivao za nju, jer svako malo, na slici je uhvate sa čašom vina.

– Generalno volim da pijem, ja sam alkoholičar! Ali, poslednjih godina se baš kontrolišem jer znam svoje granice, nekoliko čašica je dovoljno da me uhvati. Tad krenem da se smejem kao blesava. Ma ja sam jedan veseljak – kaže Nataša koja uz pomoć svog terapeuta polako ali sigurno svoj život dovodi u red piše Svet.

– U Srbiji je psihoterapija tabu-tema, ali ja pripadam civilizovanom delu Srbije, gde je to stvar lične higijene. Kao što se kupate, tako treba da vodite računa i o svom mentalnom zdravlju. Godinama idem na terapije. Ja sam žena iz javnog posla, gde vladaju razni pritisci, a ja plani ram da još dugo ostanem zdrava – rekla je Nataša za koju verujemo da će lavovski izboriti i ovu bitku do kraja.

Foto: ATA Images

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.