„NEĆEMO DA TROŠIMO PARE U ALBANIJI, ZATO NOSIMO SLANINU I PARADAJZ!“ Srbin provocirao na mrežama

U objavi koja se pojavila na Facebook stranici „Letovanje u Albaniji“, jedan Srbin je postavio pitanje koje je članovima grupe bilo posebno inspirativno i ponovo aktiviralo diskusiju o paradajz turizmu, ali u malo drugačijem tonu. „Zdravo, zanima me koliko kilograma paradajza i slanine mogu preneti preko granice? Nas je četvoro i u proseku jedemo oko 800 grama slanine i 6-7 paradajza dnevno. Ne planiramo da trošimo novac na letovanju pa me takođe zanima koliko se rakije može poneti? Hvala“, napisao je on.

Neki bi možda očekivali ozbiljne odgovore, ali korisnici Facebooka su s oduševljenjem prihvatili ‘provokaciju’. Objava je ubrzo postala viralna, verovatno više zbog odgovora koji su se nanizali ispod. „Možeš poneti jedno svinjče, ali do sto kila i mora da sedi na prednjem sedištu“, napisao je jedan od korisnika, a preneo Jutarnji list.

Sledećeg je zanimala količina hrane koju članovi porodice i unose u sebe po obroku, jer, kako je naveo, samo tako mogu dati precizan odgovor, piše City Magazin. „Je l’ konzumirate 800 grama dnevno po osobi ili za svo četvoro? Kako da vam damo odgovor, kad niste napisali sve detalje, isto pitanje i za paradajz? A za rakiju ne smem ni da pitam, je li četvoro odraslih osoba ili i maloletna deca? Puno toga nejasno u tekstu“, napisao je.

Bilo je i onih koji su predlagali dodatne aktivnosti na moru koje će isplatiti letovanje, pa i više od toga. „Nosi koliko šta možeš, u Albaniji nema pa ćeš i preprodavati i zarađivati, pa će ti odmor doći besplatno, i još ćeš pare zarađivati“; „Paradajz ti je puno jeftinije u Alb nego u Srbiji, 50 % jeftinije, zato kupi paradajz u Alb da prođete još jeftinije, pa će vam ostati neki dinar za trošak, a slaninu mislim da ti treba 2 ili 3 prasića za 10 dana i rakiju ponesi, može balon 20 litara ali nemoj u putu da piješ, a kad dođes na granicu odmah otvori gepek da ti požele srećan put.“

A tu se na kraju našao i konkretan ‘savet’ s gramažom i kilažom. „Za slaninu, ponesite tri reda iz pušnice, paradajz za 10 dana 12 gajbica, jabučar. A za rakiju ako se zarakijate za 10 dana, onaj mali balon od 15 litara, samo pazite na transport slabo staklo i prijatno vam bilo. P.s. ne piti u putu“, jedan je od komentara na objavu koju su mnogi shvatili kao dobru šalu. „Znamo da se zeza, i mi malo da se zezamo“, pojasnili su.

Shutterstock

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.