NEMANJA VIDIĆ: Moram li prvo u ZATVOR da bih dobio neku funkciju u srpskom fudbalu?

Proslavljeni srpski fudbaler Nemanja Vidić, koji je početkom godine predao kandidaturu za predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i ubrzo odustao od kandidovanja, upitao je u intervjuu za NIN da li zatvor preduslov za neku funkciju u srpskom fudbalu.

Posle višemesečnog ćutanja, Nemanja Vidić prvi put za NIN otvoreno priča o stanju u srpskom fudbalu, sportu uopšte, društvu i politici.

  • Zvezdan Terzić je bio u bekstvu tri godine. Potom se vratio, bio u istražnom zatvoru, mesecima. I onda izlazi iz zatvora i postaje – direktor Zvezde. Optužen je za malverzacija u OFK Beogradu, sa transferima fudbalera, da je krao OFK Beograd. Znamo šta se dešavalo posle, taj klub je skoro ugašen. Otišao u najniži rang. I to je zaboravljeno. A Terzić je tokom sudskog postupka, koji je trajao duže od 10 godina, bio generalni direktor Zvezde! Za neke transfere je oslobođen, a neke druge optužbe su zastarele. Da li je on izigrao sistem ili je sistem izigrao nas? I kako to da Dragan Džajić, koji je bio u zatvoru i priznao da se bavio malverzacijama, i Zvezdan Terzić, koji nije dokazao nevinost, već su procesi protiv njega zastareli, vode dve najveće organizacije u srpskom fudbalu – FSS i Zvezdu? Da li bi trebalo i ja da prvo idem u zatvor da bih sutra obavljao neku funkciju u srpskom fudbalu? – rekao je Vidić za NIN.

„Kao član Skupštine FSS (…) došao sam do podatka da je u poslednje dve godine na selektora i njegov stručni štab potrošeno 16 miliona evra.“
„Imamo probleme sa klubovima iz unutrašnjosti, sa terenima. Nemaju dovoljno lopti, kopački, dresova…“
„Zašto se (Džajić) nije kandidovao kad je predsednik FSS bio Kokeza? Tada je bio mnogo mlađi, vitalniji. A kandidovao se u 79. godini.“
„Nisam želeo da u inostranstvu pričam loše o svojoj zemlji. To je izuzetno važno i to je velika uloga nas sportista.“

Ceo intervju i u video formatu pogledajte na sajtu NIN-a.

Ringier

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.