NEVREME ĆE SE SRUČITI NA BEOGRAD I SRBIJU Dramatična promena vremena donosi pljuskove sa grmljavinom i pad temperature

Kakvo nas (ne)vreme očekuje danas pogledajte u novoj prognozi RHMZ za Srbiju

Veoma toplo vreme danas, a duvaće i košava. Posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, u planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije očekuju se pljuskovi s grmljavinom.

Kasnije jače naoblačenje, koje će najpre zahvatiti zapadne predele, donoseći kišu, pljuskove i pad temperature.

Krajem dana i u toku noći ka utorku na severozapadu i zapadu, a pred jutro i u istočnoj Srbiji naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji će na istoku biti intenzivniji.

Tako će biti i u Beogradu, uz umeren, povremeno i jak jugoistočni vetar. Najniža temperatura od 14 do 25, a najviša od 35 do 37 stepeni.

Vreme narednih dana

Utorak 

Značajna promena vremena uz naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u svim krajevima. Lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: obilni pljuskovi sa količinom kiše više od 20 mm za kratak vremenski period, grad i olujni vetar. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od 16 do 22, a najviša od 27 do 31 stepen.

Sreda 

Promenljivo oblačno i još malo svežije, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 18, a najviša od 25 do 29 stepeni. 

Četvrtak 

Promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 17, a najviša od 24 do 29 stepeni.

Shutterstock

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.