NISU MOGLI UĆI U SALU ZA VENČANJE BEZ POZIVNICE

I dan danas se priča o svadbi koja je bila na jugu Srbije pre par godina kada su svatovi pobesneli i to pre svadbe ni manje ni više nego zbog pozivnica. Prema rečima jedne od gostiju, mladine komšinice, na dan venčanja je ujutru sa ćerkom išla do crkve, a popodne od 15 sati je bio skup svatova ispred restorana.

– Svadba je bila velika, bilo je preko 400 zvanica. Oko 15 do tri je već bio red ispred ulaza u restoran. Tu na vratima je stajao i šef sale koji je sve goste zaustavljao i nešto tražio od njih. Meni je bilo čudno jer su ljudi ispred mene u rukama držali pozivnicu koju smo dobili od mladenaca. Kako sam se približavala ulazu čula sam da ljudi komentarišu: „Kakva glupost!“. Nisam znala o čemu se radi, ali videla sam da neki nisu ušli u salu nego se okrenuli i vratili se ka izlazu.

Komšinica kaže i da se tu uspaničila.

– Ispred mene i ćerke ulazi jedna porodica i daje pozivnicu šefu sale, a on ih po imenu i prezimenu traži na nekom spisku. Ja u šoku… Pitam se šta će im pozivnica, kakav spisak. Naravno nisam ponela pozivnicu, a i prvi put tada sam čula da gosti donose pozivnicu i pokazuju šefu sale kao lični dokument. Ja i ćerka smo došle na red i rekle smo da nemamo pozivnicu i da nismo znale da treba da ponesemo na šta nam je šef sale odgovorio: „Da ste zaista dobili i pročitali pozivnicu videli biste da piše da je potrebno doneti istu“.

Zaledila sam se, iznervirala, pobesnela. U tom trenutku mladina majka je izlazila iz sale i videla da stojimo u redu. Na korak sam bila da se okrenem kući i odem zbog bezobrazluka. Ona je sve to videla i rekla šefu sale da nas pusti da smo komšije i da ona potvrđuje za nas da smo sa mladine strane. Tako smo i ušli, ali ta scena mi je zagorčala slavlje.

Verovatno je to pravilo restorana, ali je glupost. Gosti su odlazili kući po pozivnice i vraćali se nazad. Nastala je opšta pometnja i haos pre venčanja, a kasnije sam saznala da je to praksa restorana u kome sam tada prvi put bila. Ispričala nam je ova komšinica koja i dan danas ima traumu kad ulazi na svadbu. (Kurir.rs)

Foto: Printscreen/Foto: RINA

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.