NOLE ZBOG DODIKA ZATVORIO TERENE!

Gnusne reči političara da su „teški u pi*ku materinu“ i da su „ciganija poprilična“ navele Đokoviće da vrate teniski kompleks na Dorćolu Beogradu i da pobegnu od politizacije svog rada.

Novak Đoković i njegova porodica digli su ruke od organizacije turnira u Srbiji, ali i rukovođenja teniskim centrom u Beogradu, zbog uvreda koje je izrekao predsednik Republike Srpske Milorad Dodik dok su kamere navodno bile ugašene tokom gostovanja na RTS krajem aprila. Kao grom iz vedra neba odjekula je prošle sedmice vest da će najbolji teniser sveta vratiti terene na Dorćolu gradu Beogradu i zatvoriti Teniski centar „Novak“ posle bezmalo 15 godina uspešnog rada, a zatečeni su ostali čak i njegovi zaposleni.

Međutim, kako Republika ekskluzivno saznaje iz izvora dobro upućenog u planove i poslovne poteze koje donose Đokovići, iako je bilo i drugih pritisaka, podmetanja i uvreda, kap koja je prelila čašu su skandalozne Dodikove izjave i pokušaj politizacije svega što su uradili i rade za razvoj tenisa u Srbiji, posle kojih su rešili da dignu sidro. Tim pre što su uvrede usledile posle ATP 250 turnira, koji su Đokovići ove godine preselili iz Beograda u Banjaluku, stavljajući glavni grad Republike Srpske na tenisku mapu na koju su proteklih deceniju ucrtali i Beograd.

– Mada su, mogu ti reći, malo ovi Ðokovići teški u pi*ku materinu, uf… Naši ljudi to doživljavaju na emociju, a kada uđeš u posao, auuu… Ciganija poprilična, mogu ti reći… Oni saradnici njegovi, još izgubi… – rekao je Dodik u razgovoru s voditeljem Gorislavom Papićem pred pred emitovanje emisije „Oko“ na RTS, a snimak je nekim kanalima završio u javnosti.

Pokušao je predsednik Republike Srpske da se opere posle ispada, ali uzalud, šteta je već bila učinjena. Njegovo izvinjenje očigledno nije bilo dovoljno uverljivo Đokovićima da odustanu od svoje namere, tim pre što je više pažnje usmerio na napad na RTS, koji je dozvolio da snimak nastao pre snimanja ode u etar.

 Izvinjavam se ako je spekultivni prikaz na mrežama povredio članove porodice Ðoković. Mene jeste. Hvala RTS za moju neprospavanu noć. Ne mogu da verujem da su to uradili na ovako gnusan način – kazao je u svoju odbranu neuverljivi Dodik.

Tanjug/AP

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.