NOVA PROVOKACIJA KURTIJA

TZV. MINISTAR uprave i lokalne samouprave Eljbert Krasnići ušao je jutros u zgradu opštine Leposavić tokom smene policije, kako bi održao sastanak sa gradonačelnikom iz redova Samoopredeljenja Ljuljzimom Hetemijem, javlja reporter Kosovo onlajna, uz informaciju da se ispred samog ulaza u zgradu trenutno nalaze predstavnici Srba koji ovo smatraju novom provokacijom Prištine.

Bivši gradonačelnik Leposavića Zoran Todić rekao je našem reporteru da mu je informaciju o ulasku Eljberta Krasnićija u opštinsku zgradu potvrdio komandant mađarskog kontingenta Kfora, koji obezbeđuje sam ulaz u objekat opštine.

Prema nezvaničnim informacijama, bilo je planirano da u zgradu uđu i zamenica gradonačelnika Dragana Miletić i opštinski odbornici, što okupljeni Srbi smatraju kao moguć pokušaj da budu donete neke odluke mimo volje stanovnika Leposavića, koji nisu ni učestvovali na nedavnim lokalnim izborima.

Velika grupa Srba u Leposaviću i jutros mirno protestuje ispred opštinske zgrade, sa zahtevom da specijalna policija i Hetemi napuste zgradu opštine, a jedan deo njih je uspeo da priđe do ulaznih vrata. 

Mađarski vojnici, koji su zamenili italijanske i američke vojnike, stoje na vratima, a kako javlja reporter Kosovo onlajna, iza vojnika Kfora na vratima zgrade primetna je grupa tzv. kosovskih specijalaca. 

Ispred opštine je obruč crnih džipova Kfora pored kojih su raspoređeni mađarski vojnici.

Novosti

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.