Nova SMS prevara kruži Srbijom, budite oprezni

U Srbiji se pojavila nova SMS prevara, u kojoj pokušavaju da vas „navuku“ na lažni sajt predstavljajući se kao Netflix. 

Na mobilni telefon najpre stiže SMS poruka pošiljaoca potpisanog kao „Netflix“, u kojoj se navodi da je vaša poslednja naplata odbijena i da ukoliko želite da nastavite da koristite striming servis treba da odete na sajt koji je ulinkovan u poruci.

U poruci napisanoj na ćirilici, navodi se da uplata ili nije bila uspešna ili je odbijena, i dodat je link na sajt koji nema veze sa Netflix-om.

Mnogi su mislili da je u pitanju neka zabrana zbog deljenja lozinki, ali je razlog mnogo gori.

Nikako ne savetujemo da kliknete na ovaj link, jer je očigledno prevara u pitanju, ali ako to uradite završićete na sajtu koji ima logo Netflixa, ali je URL drugačiji.

Probali smo da uđemo na jedan sajt, ali nas je srećom Google istog trenutka obavestio da je ono što nas čeka iza tog zida je apsolutna prevara. Situacija možda neće biti ista na telefonu, pa će vam telefon ipak otvoriti sajt.

Najverovatnije se radi o phishing-u i na sajtu će pokušati da pokradu što više vaših informacija mogu, ili da probaju da vas prevare da pokušate ponovo da uplatite novac.

Ponavljamo, nikako ne otvarajte ovakve linkove. Netflix, niti bilo koja druga kompanija vam nikada, ali apsolutno nikada neće poslati SMS. Svaka komunikacija sa njima se odvija preko mejla. U slučaju da vam pretplata zaista bude odbijena, vaša banka će vas obavestiti o tome preko SMS-a, a Netflix preko mejla.

Foto: Shutterstock, Telegraf

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.