Novak oduševio Srbiju! Još sam gladan trofeja, nema broja grend slem titula koji bi me zadovoljio! 

Đoković poželeo da u finalu Rolan Garosa sa Rafaelom nadalom odluči ko je najbolji.

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković još jednom je oduševio naciju. Ovoga puta ne umećem na terenu, nego porukama koje je poslao tokom druženja sa medijima u našem glavnom gradu.

Prvi reket sveta izašao je pred medije i odgovarao na sva pitanja, pa smo tako saznali koga smatra najvećim rivalom u karijeri, sa koliko grend slem titula bi bio zadovoljan, koji će mu biti naredni turniri… Nije se Đoković ustručavao i rekao je sve što javnost zanima.

Na red su došla i pitanja stranih novinara, a prvo se ticalo rekorda po broju nedelja na krovu svetskog tenisa koji sada deli sa legendarnom Nemicom Štefi Graf.

– Štefi Graf je legenda našeg sporta. Neko kome se divim i koga poštujem. Laskavo je što sam izjednačio njen rekord i što ću ga naredne nedelje oboriti. Bio je to moj san, sada tražim nove snove i ciljeve kako bih nastavio da pomeram svoje granice. Uspeh nikad ne shvatam samo svojim, pripisujem ga svim ljudima koji su tu uz mene u sportu i životu.

– Ljudi me ili vraćaju u prošlost ili šalju u budućnost, a ja gledam naredni izazov, a to je trofej u Dubaiju. Naravno da postoji duži plan i sa timom gledam da planiram učešća bar šest meseci unapred, ali najveći deo energije usmeravam narednom izazovu i mislim da je to doprinelo da budem tu gde sam danas.

Foto: Saeed Khan/AFP/Getty Images Dusan Milenkovic/ATAimages

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.