Novi potres u Evroligi

Klubovi vlasnici Evrolige će se ovog ponedeljka sastati kako bi doneli odluku o tome hoće li Maršal Glikman nastaviti svoj rad na mestu izvršnog direktora Evrolige, prenosi Mark Mundet iz RAC1.

Novinar Radija Katalonija izneo je da je tokom protekle sezone Evrolige bilo sumnji u Glikmanov menadžment, kao i to da je njegov odnos sa predsednikom Evrolige Dejanom Bodirogom „zategnut“ i ističe da će se sastanak održati ovog ponedeljka.

Glikman je zvanično prihvatio ulogu generalnog direktora Evrolige 14. septembra 2022 i njegov primarni fokus je bio rad na poslovnim aspektima lige. Glikman se zalaže za širenje u gradove poput Pariza i Londona, kao i za promenu formata sa konferencijama i poboljšanje marketinške strane brenda Evrolige.

Pod Glikmanovim vođstvom, Evroliga je obezbedila partnerstvo sa ESPN-om, omogućavajući striming svih plej-ofa 2022-23, Fajnal-fora 2023. u Kaunasu i cele sezone 2023-24.

Pre funkcije u Evroligi, Glikman ima dugu karijeru u sportskoj industriji, uključujući funkciju predsednika NBA Portland Trejl Blejzersa, kao i i Oregon Arena korporacije: takođe, bio je koordinator emitovanja za Nacionalnu košarkašku asocijaciju, direktor medijske prodaje  za NBA i predsednik i izvršni direktor „Portland Family Entertainment-a“.

Glikman je ranije bio specijalni savetnik bivšeg generalnog direktora Evrolige Žordija Bertomeua od 2002.

Profimedia

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.