NOVO GRANATIRANJE KIJEVA, POGINULA I DECA

Rusija ne planira da proglasi ratno stanje nakon napada dronova na Moskvu, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Ruski ambasador u SAD optužuje Vašington da ohrabruje Kijev da napada ciljeve na teritoriji Rusije, ali Bela kuća tvrdi da ne zna ko je odgovoran za napad i ističe da neće istražiti taj slučaj.

Ministarstvo odbrane Rusije tvrdi da je u ruskom raketnom udaru pre tri dana na luku u Odesi uništen poslednji ukrajinski ratni brod.

Bela kuća je sinoć najavila najnoviji u nizu paketa vojne pomoći Ukrajini, koji uključuje sisteme protivvazdušne odbrane, municiju i drugu odbrambenu opremu u vrednosti do 300 miliona dolara.

Uoči očekivane kontraofanzive raste strah od incidenta u nuklearnoj elektrani u Zaporožju. Prvi čovek Međunarodne agencije za atomsku energiju zatražio je od Kijeva i Moskve da poštuju pet načela zaštite strateškog ukrajinskog postrojenja, koje kontrolišu Rusi.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov doputovao je u posetu Južnoj Africi, gde će u Kejptaunu danas i sutra prisustvovati sastanku ministara spoljnih poslova zemalja BRIKS-a.

EPA

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.