NOVO ŠOK SAZNANJE! UBICA IZ RIBNIKARA OČEVE PIŠTOLJE DRŽAO U RANCU 2 DANA!

Dečak-ubica (14) koji je 3. maja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ došao naoružan sa dva očeva pištolja i iz jednog od njih ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja, oružje je iz očeve torbe uzeo dva dana ranije!

Kako Kurir saznaje, istražitelji su otkrili da je očevu torbu sa šifrom otvorio još 1. maja i dva pištolja i municiju još toga dana prebacio u svoj ranac.

– Pištolje i municiju iz torbe je uzeo 1. maja i stavio ih u svoj ranac, koji je i na dan zločina imao na leđima. Njegov otac je pištolje imao u legalnom vlasništvu, ali svi do sada prikupljeni dokazi, uključujući i svedočenje njegovog sina koji je masakr počinio, govore u prilog tome da oružje i municiju nije obezbedio na zakonom propisan način – otkriva sagovornik Kurira.

Kako je Kurir pisao, maloletni ubica, koji je putem videon linka saslušan kao svedok u istrazi koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv njegovog oca, upravo zbog načina na koji je čuvao oružje, ali i zbog toga što je sina od 13 godina vodio u streljanu, ispričao je da je šifru torbe u kojoj su bili pištolji „lako provalio“.

– Šifra je bila 687 a kotači koji se okreću da bi se otvorila su već bili na 684. Treći niz sam zavrteo dva ili tri puta i ona se otvorila – navodno je priznao dečak ubica na saslušanju.

Pošto je otvorio torbu pod šifrom, pištolje je odneo u svoju sobu, spakovao ih u ranac i čekao prvi dan škole.

– Prvi radni dan je bila sreda, 3. maj, jer su 1. i 2. maj neradni dani. Ostaje za sada misterija gde su bili roditelji u danima praznika i koliko je dečak dugo bio sam u kući. Kamere koje su postavljene u stanu ne pokrivaju dovoljno dobro deo hodnika u kom je plakar u kom je bilo oružje – objašnjava sagovornik Kurira.

Podsetimo, dečak ubica je tokom saslušanja potvrdio i da ga je otac vodio u streljanu i da je tamo „angažovao najboljeg instruktora da ga uči da puca“.

– Postoje dokazi da je otac bio ponosan kako dete od 13 godina puca, snimao ga je i taj snimak pokazivao prijateljima – otkrio je sagovornik Kurira.

Navodno, dečak je tokom ispitivanja rekao da ga je otac u streljanu vodio „da bi popravili odnos“.

– Bio je ponosan, pogađao sam koncentrične krugove i grupisao pogotke bez greške – navodno je rekao dečak ubica.

Podsetimo, otac je i dalje u pritvoru, a na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu je negirao da je izvršio krivično delo.

Screenshot

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.