Objavljen snimak hapšenja srpskog fudbalera (VIDEO)

Nizozemska policija prošle je sedmice privela dvije osobe nakon utakmice AZ-a i Legije u Alkmaru. O kome je riječ nije željela otkriti, ali poljski mediji odmah su pisali da su privedeni Legijini igrači Portugalac Hosue i Srbin Radovan Pankov. Pisalo se i da je u gužvi nakon utakmice policija pretukla i predsjednika kluba Dariusa Mioduskija.

Policija je nakon nereda objavila da je dvoje uhapšnih osumnjičeno za kazneno djelo napada, a istovremeno su poljski mediji pisali da je došlo do naguravanja i tuče s osiguranjem koje nije željelo pustiti ekipu sa stadiona.

Navodno jer su navijači poljskog tima u tom trenutku počeli napuštati svoj sektor pa je osiguranje tu situaciju smatralo opasnom.

Situacija je bila eskalirala, a u gužvi je stradao i predsjednik poljskog kluba te jedan od trenera, koji su dobili udarce po licu i leđima.

Kako je sve izgledalo nakon ogleda u Ligi konferencija objavila je Legia na svom YouTube kanalu, prenosi „Index“. Pola sata dug snimak opisuje kao skandal te tvrdi da su Nizozemci pokazali ksenofobiju, agresivnost i diskriminaciju.

Na snimku se vidi i hapšenje srpskog fudbalera.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.