Foto: Alo/Shutterstock

Severnokorejski lider Kim Džong-un primio je danas u Pjongjangu ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Sastanak je trajao nešto više od sat vremena, a pre toga Lavrov je imao razgovor sa severnokorejskom ministarkom spoljnih poslova Čoe Son-hui.

Lavrov je u sredu doputovao u dvodnevnu posetu Severnoj Koreji, mesec dana nakon što je Kim Džong-un obišao ruski Daleki istok i sastao se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na kosmodromu Vostočni u Amurskoj oblasti, prenosi agencija RIA Novosti.

– Posle septembarskog sastanka ruskog i severnokorejskog lidera, odnosi dve zemlje su se podigli na kvalitativno novi, strateški nivo – izjavio je danas u Pjongjangu Lavrov na početku razgovora sa Čoe Son-hui.

Severnokorejska ministarka je primetila da „česti sastanci ministara spoljnih poslova dve zemlje, koji pomažu u jačanju prijateljskih veza, služe kao dokaz da se bilateralni odnosi Severne Koreje i Rusije, koji imaju dugu istoriju prijateljstva, razvijaju na dinamičan, snažan način.

Ona je navela da će njeni razgovori sa ruskim kolegom „postati važna faza u smislu implementacije sporazuma“ koje su Kim i Putin postigli u septembru, navodi TASS.

Foto: Alo/Shutterstock
Foto: Alo/Shutterstock

(ALO)

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.