Oficir KFOR-a zamolio Rakića da građani propuste dva vozila specijalne policije

Viši oficir KFOR-a razgovarao je danas sa predsednikom srpske liste Goranom Rakićem u Zvečanu i zatražio da se okupljeni građani hitno sklone i propuste dva vozila kosovske specijalne policije zato što se policajci u vozilima navodno ne osećaju bezbedno i nemaju kiseonika.

On je dodao i da KFOR „već gubi kontrolu” nad kosovskom policijom, da će pripadnici specijalnih snaga kosovske policije „kad-tad” izaći iz zgrade opštine kako bi „izvlačili svoje ljude”, kao i da tada može doći do sukoba sa građanima, što, kako je rekao, KFOR ne želi.

Goran Rakić je onda upitao da li bi KFOR u tom slučaju štitio građane, na šta je viši oficir KFOR-a rekao da je ta organizacija tu da štiti sve građane i da deluje u mandatu UN.

Nakon ove razmene, Rakić je otišao da se konsultuje sa građanima oko zahteva KFOR-a, odnosno, da li da oni usliše ovu molbu, a da se ne ispuni glavni zahtev, odnosno da svi pripadnici kosovske specijalne policije napuste zgrade četiri opštine na severu Kosova i Metohije, prenosi Tanjug.

EPA-EFE

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.