ON JE GLAVNI OSUMNJIČENI ZA SMRT PRIGOŽINA! Njegova jedinica UBIJA PO SVETU po nalogu Putina?!

Ubistvo, ili nesrećan slučaj?! Dva dana posle rušenja aviona u kom je poginuo šef Vagnera Jevgenij Prigožin prepliću se vesti o pozadini tragedije u Tverskoj oblasti.

Britanske obaveštajne službe navodno imaju glavnog osumnjičenog za avionsku nesreću u Rusiji u kojoj je stradao vođa Vagnera Jevgenij Prigožin. Prema njihovim informacijama, major general Andrej Averjanov stoji iza navodne nesreće!

Britanski „Skaj Njuz“ piše da britanske obaveštajne službe navodno imaju glavnog osumnjičenog za smrt vođe Vagnera Jevgenija Prigožina u avionskoj nesreći koja se dogodila u sredu u Tverskoj oblasti u Rusiji. U avionu „embraer 600“ je poginulo deset osoba, uključujući i Dmitrij Utkina, jednog od osnivača te paravojne jedinice, a prema informacijama britanskih obaveštajnih službi, reč je o majoru generalu Andreju Averjanovu.

Kremlj je demantovao navode britanske i ukrajinske tajne službe da stoji iza smrti Prigožina, dok profesor i bezbednosni analitičar Majkl Klark navodi da je Averjanov bio viđen i ranije da zameni Prigožina na čelu „Vagnera“ u Africi. Averjanov predvodi jedinicu 29155 GRU (ruske obaveštajne službe) koja izršava operacije u inostranstvu po nalogu Vladimira Putina.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.