„Opsovao mu majku pa ga ranio bombom“

Ivica G. (53) optužen je da je na području Prijedora pre nepune tri godine dvadesettrogodišnjem Draganu Š. opsovao majku, a potom na njega bacio bombu te ga tako ranio.

Ivicu je optužilo Okružno javno tužilaštvo Prijedor, a optužnicu protiv njega, koja ga tereti za pokušaj ubistva te nedozvoljeno držanje bombe, potvrdio je Okružni sud u ovom gradu.

Prema optužnici, napad se dogodio 1. maja 2018. godine u mestu Batkovci, opština Oštra Luka, od 6.45 do 7.15, nakon što je provocirao i opsovao majku Draganu Š., koji ga je potom pitao „Šta hoćeš od mene?“ te potrčao za njim.

„Ivica G. je počeo da beži od Dragana Š. uzbrdo putem koji vodi do Ivičine kuće. Dok je bežao, iz džepa jakne je izvadio crnu ručnu bombu M75, koju je suprotno Zakonu o oružju i municiji poneo sa sobom, te iz bombe izvadio osigurač i bacio je iza sebe u pravcu Dragana, koji je i dalje trčao za njim“, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, optuženi je bio svestan da na ovaj način može ubiti Dragana Š., na šta je i pristao.

„Bomba je eksplodirala i ranila Dragana Š. To su eksplozivne rane dimenzija do jednog cm, u predelu levog obraza, grudnog koša, ruku i nogu. Reč je o lakoj povredi“, navodi se u optužnici.

Podsetimo, nakon napada Ivica G. je pobegao.

Izvori „Nezavisnih“, upućeni u detalje istrage, ispričali su tada da se obračun dogodio u šumi na području Oštre Luke.

„Netrpeljivost između ranjenog mladića i napadača traje već duže vreme. I ranije su se svađali zbog šume, a njihove nesuglasice kulminirale su tog jutra“, pojasnili su ranije izvori „Nezavisnih novina“.

Ivicu G. su 2. maja 2018. godine uhapsili pripadnici Policijske stanice Oštra Luka.

Foto: Ilustracija

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.