„Orlovi“ pregazili Portoriko pred put!

Lagana pobeda reprezentacije Srbije pred put u Aziju, u Beogradskoj areni savladala je ekipa Portorika, vrlo ubedljivo 110:72.

Srbija je lako stigla do 8:3 (uz 4 poena Milutinova), petorka sa dva Jovića, Dobrićem, Bogdanom i Milutinovim je delovala prilično dobro u odbrani, a posle Bogdanovićeve prve trojke bilo je 13:5 za naš tim. 

Posle nove kontre naše reprezentacije Dobrić je pogodio za 19:7, a ponovo treba istaći Nikolu Jovića koji je odradio odličan posao u oba smera.

Na kraju prve deonice 26:13 za naš tim, a Dobrić je postigao čak 10 poena. 

Ređale su se trojke u košu Portorika, posle Gudurićeve bilo je 34:17.

Punih 20 poena razlike je bilo nakon kontre Petruševa koji je pogodio oba slobodna bacanja, a Bogdanović je ređao trojke, pa su „Orlovi“ praktično osigurali pobedu u prvom poluvremenu.

Milutinov je pravio ogromne probleme našim gostima, pa je posle njegovih poena bilo 53:23.

Bogdanović je nastavio sa svojim sjajnim ritmom, a posle kontre Dobrića bilo je 74:30. Našim gostima apsolutno ništa nije polazilo za rukom, promašivali su sve, a Dobrić je nastavio da bude tamo gde treba, pa je doneo i 78:30 za naš tim.

Najsimpatičniji detalj meča jeste situacija kada je mladi Topić potrčao da uđe u teren, a na njegovu žalost, Pešić je mislio na igrača pored njega, Borišu Simanića.

Kada je Jović zakucao bilo je 81:30, najviše je bilo +52, a onda su Portorikanci zaigrali malo bolje, verovatno zbog opuštanja našeg tima, pa je bilo 87:43… Početkom poslednje deonice su Portorikanci smanjili na -40.

Ipak, najviše zahvaljujući Avramoviću, Srbija se vraća iz kontra ritma, ali je ulaskom mlađih igrača ponovo Portoriko uspeo da čak i postigne više poena od našeg nacionalnog tima u drugom poluvremenu u jednom trenutku. 

Upisao se i mladi Topić u strelce na opšte oduševljenje gledalaca u dvorani.

Pedja Milosavljevic/Starsport

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.