OTAC PRODAO KĆERKU ZA 3.000 EURA!

Policija je u Brusu kod Kruševca uhapsila je 44-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je prodao ćerku (13) poznaniku (47) iz okoline Bojnika.

Nesrećna devojčica pronađena je prekjuče kod Bojana u kući i preuzeli su je radnici Centra za socijalni rad. Osim oca devojčice, uhapšen je i njen kupac, pa će obojica odgovarati za krivično delo trgovina ljudima. Obojica su odranije poznati policiji, otac devojčice uglavnom po nasilju, a protiv kupca devojčice je ranije podneta krivična prijava zbog falsifikovanja rezultata glasanja?!?

Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, ovde je reč o ugovorenom braku.

Otac devojčice je problematičan, alkoholičar je i sklon tučama. On je svoju ćerku pre izvesnog vremena primorao da se uda za njegovog znatno starijeg poznanika. Obavestio ga je da njegova ćerka košta 3.000 je evra, a ovaj mu je predao novac i odveo nesrećno dete svojoj kući u selo kod Bojnika. rekao je sagovornik.

Policija iz Brusa je ubrzo saznala da je otac prodao ćerku, pa se brzo otkrilo ko je kupac.

– Otac je odmah uhapšen, a jedna patrola policije je upućena kod kupca. Kod njega u kući je zatečena prodata devojčica, koja je predata Centru za socijalni rad, a o svemu je obavešten i Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima napominje izvor beogradskog portala.

Bio je bahat, ponašao se kao da ništa loše nije uradio. Tvrdio je da je pošteno platio mladu i da je sasvim normalno da se devojčice mlade udaju. Slično se ponašao i otac kad su ga privodili policajci. I on je bio bahat, govorio je da može da radi šta god hoće sa svojom ćerkom. Kod njega je pronađeno oko 1.000 evra od prodaje devojčice i taj novac je oduzet – rekao je izvor.

Po nalogu tužioca, policija je protiv njih podnela krivičnu prijavu za trgovinu ljudima, za šta im preti od pet do 12 godina zatvora.

– Otac devojčice u policijskom dosijeu ima prijavu za ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti, kao i za napad opasnim oružjem i za ugrožavanje sigurnosti. Kupac devojčice, hapšen je zbog falsifiko vanja izbornih rezultata i nema drugih krivičnih dela u dosijeu – rekao je izvor.

Što se tiče devojčice, ona će u narednom periodu proći detaljan lekarski pregled, kako bi se utvrdilo da li je fizički zlostavljana. S njom će razgovarati stručnjaci Centra za socijalni rad i psiholozi.

Foto: Rina, Alo.rs

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.