Otkriveno ko je umešan u eksploziju Prigožinovog aviona?

Sumnja se da je u pad aviona u kojem se nalazio šef Vagnera Jevgenij Prigožin upleten njegov lični pilot Artem Stepanov, bivši osnivač kompanije MNT Aero.

Kako se navodi, Rusi trenutno ne mogu da ga lociraju, a navodno je on jedini imao pristup avionu pre leta, prenosi UA portal.

Nedugo pre eksplozije navodno je otišao na Kamčatku.

Ipak, ne navodi se zašto bi Stepanov učinio ovako nešto i da li ima realnih osnova da se sumnja da je Stepanov na bilo koji način imao veze sa padom aviona u kojem su bili Prigožin i njegovi najbliži saradnici Dmitrij Utkin i Valerij Čelakov.

I dalje nisu poznati svi detalji oko pada aviona, ali pojedini ruski mediji pišu da je eksplozivna naprava podmetnuta u deo za stajni trap i da je aktivirana dok je avion bio na velikoj visini.

Eksplozija je, kako se navodi, izazvala kidanje krila koje je zatim udarilo u stabilizator. Avion je nakon toga krenuo naglo da se podiže, potom se zavrteo i krenuo naglo prema zemlji. Sva je verovatnoća da su putnici i članovi posade izgubili svest zbog naglog gubitka pritiska do kojeg došlo zbog eksplozije. Veruje se da je to razlog zbog kojeg pilot i kopilot nisu mogli da prijave kvar i pošalju poziv upomoć.

Podsetimo, ovo nije jedina teorija o tome kako je pao Prigožinov avion. Spekulisalo se da ga je oborio PVO, da je došlo do ozbiljnog tehničkog kvara, a nije isključen ni teroristički napad.

Tanjug/AP

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.