Bivši reprezentativac Srbije i košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović izjavio je da reprezentacija i pored otkazivanja nekih igrača ima dovoljno kvaliteta da napravi dobar rezultat, prenosi Sportklub.

„Problem otkazivanja nije samo naš, imaju ga i ostale zemlje, videli smo proteklih dana, praktično, sve najbolje reprezentacije sveta igraće na SP u oslabljenim sastavima. Razumem igrače, neophodan im je odmor, moramo da imamo sluha za to. Klupska sezona je prenaporna. Imamo sreću da imamo vodeće igrače u svetu i to je za ponos, ali moramo da razumemo i njihovu potrebu za odmorom. Svi igrači vole da igraju za reprezentaciju, ali nekada, jednostavno, to nije izvodljivo“, istakao je Simonović.

Osvrnuo se potom na ulogu Jokića u nacionalnoj selekciji.

„Imao sam sreću da igram sa Nikolom u reprezentaciji i dobro znam koliko je želeo prošle godine na EP da osvoji medalju i kakvu želju je imao da što bolje predvodi našu reprezentaciju. Neuspeh mu je pao veoma teško pao, tako je bilo i na SP u Kini, 2019. godine. Jokić je već nekoliko sezona zvanično najbolji igrač NBA lige, odnosno sveta, protekle sezone je bio posebno opterećen jer je bio najzaslužniji za Denverovo osvajanje šampionskog prstena. Jednostavno, potreban mu je odmor, prenaporno je to sve“, konstatovao je Simonović.

Simonović veruje u velike mogućnosti sadašnjeg sastava „Orlova“

„Nismo kompletni, ali i dalje imamo dovoljno kvaliteta. Apelujem ovom prilikom da više pričamo o momcima koji su se odazvali selektoru, a ne o onima koji nisu tu. Ima prostora da se napravi dobar rezultat. Koliko znam cilj je plasman na Olimpijske igre 2024. godine, što znači da budemo među najboljih sedam selekcija na svetu, a ako se osvoji medalja, utoliko bolje. Realno, uvek se od naše košarke očekuje odličje, uz malo sreće je to moguće“, zaključio je Simonović.

FIBA

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.