OVO SU MLADIĆI KOJI SU U TRENU POGINULI KOD KRUŠEVCA

Čitavo kruševačko naselje Mudrakovac tuguje za dvojicom mladića, koje su poznavali samo po dobroti, a koji su poginuli u stravičnoj saobraćajki kod Kruševca.

– Cela naša ulica plače. Reči ovde ništa ne znače. Nema ga više – kaže jedna od komšinica.

M.M. (29) i A. M. (28) iz naselja Mudrakovac kod Kruševca su bili dugogodišnji prijatelji.

Te kobne noći vraćali su se iz grada zajedno sa A.P. (62). Nakon što su završili privatni posao. A radili su skoro sve poslove. Ništa nisu birali od poslova, jer im je očuvanje porodica bilo na prvom mestu.

– Sećam ga se još dok je bio tinejdžer. Popravljao mi je krovna kući. Sjajan mladić – kaže Snežana koja živi nedaleko od Milenkovića.

Prilikom skretanja „fordom“ koji je vozio u naselje gde žive, na svega par stotina metara od kuća, direktno su se sudarili sa „audijem“ koji je vozio Ilija S. (19) iz okoline Aleksandrovca.

Od siline udarca poginuli su na licu mesta, dok je jedan prošao sa lakšim povredama.

U porodičnoj kući M.M. niko nema snage da izgovori ni reč.

Sreli smo njegovu majku Draganu, koja nas je samo pogledala a od bola i tuge za sinom nije mogla ništa da kaže. Nestala je po okriljem ulaznih vrata.

– M.M. je radio u Unitehni. Bio je strašan radnik. Imao je nesreću da je bio dete kada mu je otac poginuo u Crnoj Gori na gradilištu. Majka je jako loše. Ne znam kako će podneti sve – pričaju komšije.

Inače, na Bruskom putu, na raskrsnici gde se skreće za naselje Mudrakovac u Kruševcu, kažu meštani da su se i ranije dešavali saobraćajne nesreće i da je i ranije bilo poginulih.

– Nikada ništa nisu uradili. Morali su da stave semafor. Pogotovu noću. Tada se skoro ništa i ne vidi – pričaju stanovnici ovog naselja.

Podsetimo, na izlasku iz Kruševca ka jezeru Ćelije, na Bruskom putu, noćas oko sat iza ponoći, došlo je do direktnog sudara dva vozila.

U nesreći su učestvovali automobil „ford fokus” koji je vozio M.M. (29), suvozač A.M. (28) i putnik na zadnjem sedištu A. P. (53) i automobil „audi“ A4 koji je vozio I.S. (19).

Tri osobe preminule su na licu mesta, a vozač „audija“, koji je bio negativan na alko i drogatestu, je zadobio lakše povrede.

Do direktnog sudara je došlo najverovatnije zbog nepažnje, a možda i brzine jer u tom delu gde su se sudarili, ulica iz duplih traka prelazi u magistralni put.

Po nalogu tužioca, vozaču I.S. je određeno zadržavanje do 48 časova za krivično delo „Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja“.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.