Partizan pronašao zamenu za Matijasa Lesora

KK Partizan ne gubi vreme u letnom prelaznom roku, već aktivno traži pojačanja kako bi unapredio roster. Dva nova igrača su se pridružila „Crno-belima“ – Ognjen Jaramaz i Mateuš Ponitka, sa većinom prvotimaca je produžen ugovor, ali nedostaje startni centar.

Matijasa Lesora nema, a izgleda da još uvek nema adekvatne zamene. Postojala je nada da bi Frenk Kaminski mogao da obuče Partizanov dres, ali s obzirom na njegove ambicije da ostane u NBA ligi, čekanje na njegovu odluku može biti rizično.

U potrazi za rešenjem, Partizan se okrenuo prema Americi, tačnije prema NBA i Razvojnoj ligi. 

Prema informacijama izraelskog novinara Tomera Givatija, na meti „Crno-belih“ je 24-godišnji portugalski centar Nimis Keta. Keta je visok čak 213 centimetara, što ga čini impresivnim u reketu. 

Pre dve godine, bio je izabran kao 39. pik druge runde NBA drafta od strane Sakramento Kingsa, ali je sebe ipak više pronalazio u filijali Stokton Kingsa u Razvojnoj ligi.

Prvi dodir sa profesionalnom košarkom napravio je u Benfici 2017. godine, a onda je prešao u NCAA ligu u Jutu Stejt. 

Njegovo NBA iskustvo mogli bi biti od velike koristi Partizanu, a navijači s nestrpljenjem očekuju razvoj situacije oko potencijalnog dolaska ovog talentovanog igrača u crno-belu porodicu, prenosi „Sportal“.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.