Pešić otkrio kojih 13 igrača vodi u Manilu!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je posle pobede protiv selekcije Portorika da će u četvrtak put Kine krenuti 13 igrača među kojima neće biti mladog Nikole Topića.

Trofejni trener je istakao da će MVP šampionata Evrope za juniore ostati u Beogradu da trenira i da će se pratiti zdravstvena situacija u ekipi pred Mundobasket koji počinje 25. avgusta.

„U Kinu putuje 13 igrača i dalje u Manilu. Mali Topić ostaje ovde, nastaviće da trenira. Očekuje nas dug put, medicinski sastav smo proširili iako iz ove perspektive možda to ne izgleda ozbiljno ali jeste. Moramo da se adaptiramo na klimu, vremensku zonu. Ja bih voleo da se Topić tamo pojavi, ali to bi značilo da se neko tamo povredio a to ne želimo,“ rekao je Pešić i dodao da Dušan Beslać nastavlja sa rehabilitacijom i oporavkom.

Selektor Pešić na raspolaganju ima sledeće igrače: Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Nikola Jović, Vanja Marinković, Nikola Milutinov, Stefan Jović, Filip Petrušev, Aleksa Radanov, Dušan Ristić i Boriša Simanić.

Zahvalio se iskusni trener i podršci koju je njegova ekipa imala u „Štark areni“ protiv Portorika.

„Dobra prilika da igramo pred našom publikom, hvala na podršci, to je poseban osećaj kada igraš kod kuće, videli ste da su momci dali sve od sebe, da su bili motivisani. Ono što ipak treba reći je da nismo mi tako dobri kako izgleda, a ni oni tako slabi kako izgleda. Imali su težak put, menjanje zona, što nas očekuje sada u Šenženu. To su objektivne okolnosti, ali ne treba umanjiti ni našu igru, bilo je na dobrom nivou, ispunili smo zadatke koje smo tražili i u odbrani i u napadu. Kada pogledamo našu statistiku koju radimo, to je sve bilo dobro.“

Pešić je naglasio da srpska selekcija ceni svaku ekipu.

Srdjan Stevanovic/Starsport

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.