Pet stvari koje će deca najviše pamtiti o roditeljima kada odrastu

Činjenica je da nam u sećanju ostaje veliki deo detinjstva pa roditelji treba da se trude da ono detetu bude ispunjeno i srećno.

Uspomene su veoma važan deo života, a to čak ne moraju da budu ni velike stvari – ponekad je dovoljno samo da budete tu i da pružite toplu reč i ljubav.

Evo koje stvari deca najviše pamte iz detinjstva kad su njihovi roditelji u pitanju, piše Avaz.

Kada ste im bili podrška

Važno je da znaju da ste tu za njih, da im budete vjetar u leđa, da ih čujete i usmjerite u pravcu koji je u njihovom najboljem interesu. Podržite ih, pohvalite ih, zagrlite ih, ohrabrite ih i tako im pomozite da izgrade samopouzdanje i da povjeruju u sebe.

Kada ste im bili rame za plakanje

Prve simpatije, razočaranja, svađe i tome slično, toga će uvijek biti, ali budite njihovo rame za plakanje i utjeha, budite njihovo „biće sve uredu“, to ne zaboravljaju.

Kada ste ih nasmijali do suza

Koristite svaku priliku da se smijete s djecom, lijepi trenuci se urezuju u sjećanje „kao od šale“, baš kao i oni loši. Hajde onda neka više bude radosti u mislima.

Kako ste se ophodili prema njegovom ocu/majci

Poštovanje je važna lekcija koju treba da savladaju odmalena, a to se najbolje uči kroz primjere iz kuće. Poštujte, cijenite i volite osobu sa kojom ste zasnovali porodicu. Priređujte iznenađenja, volite, pazite jedne druge jer je to dobar model ponašanja koji bi bilo dobro da vaši mališani usvoje.

Kako se ophodite prema drugima

Ovde se podrazumijeva: šira porodica, prijatelji, poznanici, slučajni prolaznici, ali i životinje. Način na koji vi reagujete i na koji se ponašate sa spomenutim grupama vrlo je izvjesno da će usvojiti i vaše dijete i zapamtiti. Sve je to dio odgoja koji potiče iz kuće, pa se potrudite da djeca pokupe ono najbolje od vas.

Uživajte u njihovom vaspitanju i odrastanju, jer neće vječno biti mladi, ali će zauvijek biti vaši i neka vas pamte po lijepom i s osmijehom. Biti roditelj je divno.

Foto: Pixabay

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.