Piksi: na spisku mlade selekcije igrač Partizana i igrač Zvezde

Mitrović je član Crvene zvezde, dok Ilić nastupa za Partizan. Oni su se našli na spisku selektora Srbije Dragana Stojkovića za utakmice protiv Mađarske i Crne Gore u kvalifikacijama za EURO 2024.

Mitrović i Ilić su večeras odradili trening sa A timom u Staroj Pazovi, a potom su se priključili mladoj reprezentaciji Srbije. „Stojković je po završetku treninga obavio razgovor sa dvojicom momaka koji su budućnost srpskog fudbala, poručio im da na njih najozbiljnije računa u narednom periodu. Obrazložio je zašto su u ovom trenutku potrebniji svojim vršnjacima iz selekcije do 21 godine“, navodi se u saopštenju FSS.

O Mitroviću je Piksi i ranije imao reči hvale, a na današnjoj konferenciji za štampu je za Ilića rekao:

– Mihajlo Ilić je budućnost našeg fudbala. Mislim da će biti veliki igrač, to je moje skromno mišljenje. Igra za mladu selekciju, ovo mu je nagrada za sve do sada ostvareno. Imao je oscilacija, sve je to normalno za njegove godine. Drago mi je da će biti sa nama, na njemu je da nastavi da radi i da se dokazuje. Neverovatan je potencijal, na dobrom je putu da postane zaista veliki igrač.

Mlada reprezentacija Srbije je u prvom meču grupe F kvalifikacija za EP 2025. godine pobedila Azerbejdžan 2:0. Oba gola za Srbiju na tom meču je postigao Ilić, dok je Mitrović bio jedan od najboljih igrača na duelu sa Azerbejdžanom.

„Orlići“ će 12. oktobra igrati sa Engleskom u Notingemu, a četiri dana kasnije sastaće se sa Severnom Irskom u Lurganu. Odluka Dragana Stojkovića Piksija da Ilića i Mitrovića stavi na raspolaganje mladoj selekciji, koliko važna za nju, toliko i sjajna za ekipu koja predstavlja budućnost srpskog fudbala.

Mihajlo Ilić i Stefan Mitrović razgovaraju sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem / FOTO: FSS

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.