PLATA 9.000 EVRA, ALI NIKO NEĆE DA RADI

Nemački grad Štokah traži gradonačelnika, i pored toga što nude platu od 9.000 evra, još ne mogu da nađu adekvatnu osobu za ovo mesto. Građani tog grada se i dalje pitaju da li će se ikada pronaći naslednik aktuelnog gradonačelnika Štokaha Rajnera Štolca?

Odgovor na ovo pitanje neće biti dostupno do izbora 15. oktobra ili drugog kruga glasanja. Međutim, već je u toku aktivna potraga i pronalaženje odgovarajućih kandidata za gradonačelnika.

Najava gradonačelnika Rajnera Štolca da će završiti svoj četvrti mandat dve godine pre njegovog isteka izazvala je veliku buru u Štokahu. On je kao razlog za povlačenje naveo zdravstvene razloge.

– Pošto mi je dva puta dijagnostikovan koronavirus, moje zdravstveno stanje više nije takvo da mogu lako da održavam tempo koji ovaj položaj zahteva. Stoga, posle 30 godina u Štokahu i skoro 50 godina u javnoj službi, sada je vreme da prvo razmislim o svom zdravlju – rekao je Štolc.

Nemački mediji pišu da se za ovo mesto još niko nije prijavio, iako bi zarađivali oko 9.000 evra mesečno.

Nemački grad Štokah se nalazi u saveznoj državi Baden-Virtemberg u okrugu Konstanc. Grad se nalazi na nadmorskoj visini od 491 metra, a površina opštine iznosi 69,8 kvadratnih kilometar. U samom gradu je, prema proceni iz 2010. godine, živelo 16.621 stanovnika.

Shutterstock

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.