Počinje „Nušićijada”

„Ko čita – ne skita” slogan je ovogodišnjeg 14. po redu izdanja festivala kulture, humora i zabave „Nušićijada” koji počinje danas i traje do 27. avgusta u Ivanjici. Ovogodišnja svetkovina u čast slavnog komediografa Branislava  Nušića posvećena je 155. godišnjici čitalačke kulture u ovoj varoši, na jugozapadu Srbije.

Povodom obeležavanja 100 godina od prvog izvođenja predstave „Sumnjivo lice” biće upriličena svečana akademija u tamošnjem Domu kulture, ujedno će biti otvorena postavka „Nušić kroz vreme” i izložba starih kočija.

Predstava „Vlast” po Nušićevom dramskom štivu u izvođenju Amaterskog pozorišta iz Ivanjice biće izvedena od 20.30 sati u velikoj sali Doma kulture.

Domaćin  i ovogodišnje „Nušićijade” po tradiciji je glumac Milan Milosavljević, koji će tumačiti Branislava Nušića i preuzeti ključeve grada od čelnika opštine Ivanjica i najaviti poseban program življenja tokom narednih dana u ovom lepom gradu. Žitelji Ivanjice imaće priliku narednih dana da prisustvuju brojnim koncertima, izložbama, predstavama, književnim večerima…

Pjer Križanić

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.