POJAVILA SE MISTERIOZNA ŽENA, ISTA JE JELENA! Šok na suđenju Marjanoviću, advokati pokazali sliku

Odbrana Zorana Marjanovića, posle predstavljenih žalbi na prvostepenu presudu, kojom je osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, zatražila je od sudskog veća Apelacionog suda u Beogradu da preinači presudu i donese oslobađajuću ili je ukine i vrati Višem sudu na ponovno odlučivanje.

Advokati odbrane Stefan Jokić, Aleksandar Zarić, Nikola Dumnić i Veljko Delibašić svi su rekli da ostaju pri žalbama koje su već predali sudskom veću.

– Prvostepena presuda je kontradiktorna, nerazumljiva i nelogična – rekao je advokat Nikola Dumnić.

Prema njihovim pečima, prema njihovom branjeniku učinjena je velika nepravda. Oni su izneli stav da izostaju ključni dokazi.

– Prema rečima veštaka čije se reči ovde nisu vrednovale, a na osnovu čijih veštačenja su mnoge presude donete, izvršilac ovog krivičnog dela morao je da ima krv na svojoj odeću i telu – rekao je advokat Veljko Delibašić i dodao:

– Ako je izvršilac bio u kanalu dok je ubijao Jelenu on bi bio potpuno mokar što bi prolaznici sa kojima je Zoran razgovarao morali primetiti, a ako pak, kako je kasnije ipak napisano u presudi bio izvan kanala onda bi po sebi morao imati tragove krvi.

Prema rečima advokata kontradiktorne su i izjave svedoka koji su rekli da su ubeđeni da su videli Jelenu i Zorana na nasipu, ali su potpuno pomešali njihovu garederobu.

– Oni su rekli da je Jelena na sebi imala crveni gornji i sivi donji deo, a Zoran maskirne pantalone zeleno crne. Jelena je ipak imala plavu trenerku i crni donji deo, a Zoran plano sive pantalone – rekli su advokati.

Ključni svedok

Prema rečima advokata Aleksandra Zarića svedok koji nije uzet u obzir po njima je ključan, a njena izjave je data policiji i overena kod notara.

On je pokazao njenu fotografiju i fotografiju Jelena Marjanović na kojima se vidi, kako je rekao, neverovatna sličnost između njih, tolika da su se policajci zaprepastili kad je došla da svedoči.

– Ona je otišla u policiju da prijavi da je toga dana na nasipu pratio muškarac na motoru u crnoj jakni dok je bila sa detetom i da joj je delovao jako sumnjivo. Na Jeleninoj ramfli od trenerke, ispod noktiju njenih i na patici pronađen je DNK NN muškog lica koji nije Zoran, a povodom toga ništa nije urađeno – rekao je advokat Zarić.

Očekuje se odluka Apelacionog suda.

Inače, Zoran Marjanović danas je u sud dovenden u beloj košulji, sivom sakou i pantalonama, a sudija ga je pitala da li je saglasan sa onim sto je izneo njegov tim advokata na stanje on rekao “U potpunosti podržavam žalbe i saglasan sam sa svim što su rekli”.

Dok su advokati izlagali njegov brat Miloš je sve vreme vrteo prstenje na ruci od nervoze i cupkao nogom, a na kraju se obratio Zoranu i rekao da mora sad da ide kući, na šta mu je od odgovorio da puno pozdravi Milicu (inače Miloševu ženu).

Printscreen

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.