Porodici iz Niša vatra progutala 24 godine rada

U požaru koji je u noći između petka i subote, 24. i 25. februara, zahvatio četiri kuće u Velepoljskoj ulici u Nišu, porodica Srđana Draškovića pretprela je veliki gubitak jer je u njemu izgoreo i magacin sa kompletnim zalihama robe koju su posedovali. Porodici Srđana Draškovića iz Niša vatra je progutala 24 godine rada.

Draškovići imaju firmu za veleprodaju kozmetike, a u iznajmljenom magacinu izgoreli su im kozmetički proizvodi vredni 6,5 miliona dinara.

Ksenija Maslovarić, Srđanova ćerka i direktorka firme kazala je da su se posle skoro 24 godine rada našli u bezizlaznoj situaciji.

„Nažalost, nemamo osiguranje tako da možemo da nastavimo dalje da poslujemo ukoliko nam u pomoć ne priteknu naši kupci i dobavljači, ali i ostali privrednici, koji shvataju u kakvoj se situaciji nalazimo“, rekla je Maslovarić.

Prema njenim rečima, veliki broj proizvoda uništenih u požaru je avansno plaćen, iz kredita koji sada stiže na naplatu.

„Svaka pomoć i svaka donacija su nam dobrodošle, kako bi mogli da nastavimo da radimo. Uzdamo se u solidarnost naših kolega privrednika, oni su nam jedina nada“, kazala je Maslovarić.

Svi koji žele da pomognu ovoj porodici iz Niša da nastavi da posluje mogu da to učine putem žiro-računa 170-0030032843000-69.

U požaru u Velepoljskoj ulici u Nišu nije bilo povređenih. Požar je izbio oko ponoći kada je većina ljudi spavala.

Porodice koje su živele u kućama, uspele su da na vreme pobegnu iz svojih domova. Vatrogascima su bila potrebna dva sata da lokalizuju požar.

Policijska uprava Niš, juče je saopštila da je uviđajem ustanovljeno da je požar izazvao kvar na elektroinstalacijama jednog od tri automobila koji su bili parkirani u garaži.

Foto: Privatna arhiva/ Ksenija Maslovaric

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.