POZNATE SVE GRUPE I KOSTUR SVE DO FINALA! Otvorio se ceo put Srbije na Mundobasketu!

Završetkom prve faze Mundobasketa, određen je i sastav svih grupa druge runde. Debaklom Kine i Saše Đorđevića protiv Portorika Srbija je saznala imena svih timova u svojoj novoformiranoj Grupi I, a Grčka je uzela poslednju kartu za prolaz time što je pobedila Novi Zeland i eliminisala ga iz borbe za visok plasman. Ovo je sastav grupa druge faze Mundobasketa.

  • Grupa I: Srbija 3-0, Dominikanska Republika 3-0, Italija 2-1, Portoriko 2-1
  • Grupa J: SAD 3-0, Litvanija 3-0, Crna Gora 2-1, Grčka 2-1
  • Grupa K: Slovenija 3-0, Nemačka 3-0, Australija 2-1, Gruzija 2-1.
  • Grupa L: Kanada 3-0, Španija 2-0, Brazil 2-1, Letonija 2-1.

Takođe, dobro je poznato da se u nokaut fazi ukrštaju grupe „I“ i „J“, što znači da bi Srbija, u slučaju da ostvari pobede protiv Italije i Dominikanske Republike, izvesno izbegla duel protiv Amerike u četvrtfinalu, a SAD bi ušle u eliminacije skroz u suprotnom delu kostura, pa bi susret mogao da bude odigran tek u finalu.

Srbija će imati četvrtak za odmor i za pripremu za petak, kada će igrati protiv Italije na startu druge faze, u kojoj je ulog veći nego u uvodnoj rundi, kada je bilo i više prostora za grešku. Ipak, „orlovi“ su potpuno fokusirani i spremni dočekali start Svetskog prvenstva, na njemu ostvarili sve tri pobede za početak i u mečevima protiv Kine, Portorika i Južnog Sudana uhvatili ritam za ono glavno.

Profimedia

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.