Poznati MMA borac koji živi u Rusiji odriče se pasoša SAD

Nekadašnji MMA borac Džef Monson otkrio je da se sreće sa ozbiljnim pretnjama i uvredama iz rodne Amerike, nakon što je istetovirao slovo „Z“ na vratu.

Džef Monson (52), popularni Sneško, vlasnik je crnog pojasa u brazilskoj džiju-džici, a stigao je i do UFC.

– Otkad sam stavio novu tetovažu, uglavnom sam suočen sa nerazumevanjem. Važno je biti u stanju da tumačite činjenice, donosite zaključke i prilagođavate se novim situacijama. Pronašavši takvo znanje, može se doći do sreće i slobode. Nažalost, mnogi Amerikanci ne znaju istinu o Rusiji, Ukrajini i drugim stvarima – rekao je Džef Monson za rusku TV stanicu „Mač“.

– Imam troje dece tamo. To je sve. A, ovde je moj tim, ovde sam 20 godina, ovde je moj život, moji prijatelji….Istina, nisam bio u Americi više od godinu dana. Naravno da bih otišao da je moguće. Ali sada je to izuzetno teško zbog situacije u Ukrajini – istakao je Monson.

Ovaj fajter rodom iz Minesote, koji već nekoliko godina živi u Moskvi, dospeo je u žižu svetske javnosti krajem jula 2022, kada je objavio video u kojem podseća ljude u SAD i Evropi na civilne žrtve iz Donbasa od 2014. godine.

Džef Monson se ženio tri puta. Iz prvog braka ima dvoje dece, ćerku Mihaelu (31) i sina Džoša (28). Iz braka sa Danijelom Dagan ima ćerku Vilou koja sada ima 14 godina. U Rusiji se oženio po treći put, sa Jevgenijom, koja je i njegov portparol. Iz tog braka ima četvorogodišnju ćerkicu Jeseniju, a pre dva dana njih dvoje su dobili još jednu naslednicu – Naomi.

Foto: Screenshot

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.