PREDSEDNIK VUČIĆ: Vulinu su uvedene sankcije zbog odnosa prema Rusiji, a ne zbog kriminala

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi danas radove na izgradnji brze saobraćajnice od petlje Požarevac, preko Velikog Gradišta, do opštine Golubac.

Predsednik je nakon završenog obilaska odgovarao novinarima na pitanja, među kojima je bilo i pitanje o sankcijama koje se odnose na direktora BIA Aleksandra Vulina od strane američke administracije.

– Nisam primetio da je kokain pronađen u Vulinovom kabinetu nego u Beloj kući. Mislim da je strašno važno da se sprovede istraga. Protiv Vulina nisu uvedene sankcije zbog kriminala, nego zbog njegovog odnosa prema Rusiji – odgovorio je predsednik.

– Juče sam uputio zvaničan dopis i zahtev za susret sa Stoltenbergom, očekujem da se vidimo narednih dana. Videćete trik koji pokušavaju da provedu u delo pojedini sa Zapada: Vratite se i normalno razgovarajte, malo smo uhapsili četrdesetak Srba, malo im pretimo da ćemo da nastavimo da hapsimo, ali deeskalacija je kad oni povuku 25 odsto nečega, bog zna šta to znači. Oni traže dovoljan razlog da bi mogli da okrive Srbiju, da bi svoje čedo sačuvali. Nisam ja blesav, znam o čemu smo razgovarali. Moju politiku neće da vode ni Amerikanci, ni Rusi, politiku koju ja vodim mora da bude dobra za Srbiju i srpski narod – rekao je predsednik.

O kampanji „ja sam bot“

– Stao sam iza kampanje jer vređate ljude koji drugačije misle od vas. Imate po četiri, pet naloga, u jednom kažete, da ne govorim imena, ubiti decu, satrati… Onda vam smeta kada vam neko odgovara na taj način. Mislim da je štetno da postoje lažni nalozi. Ponosan sam što sam član SNS, mislim da je stostruko bolja od svih ostalih, posebno od onih koji optužuju za ovakve stvari, kojima društvene mreže služe za uvrede o kojima me je čak sramota i da govorim. Neke od laži se koriste i u vašim medijima koji se koriste kao izvor informacija. Onda hoćete da kažete da sa druge strane ne postoji niko, da su to plaćenici, evo ja sam taj koji misli drugačije od vas i koji vas se ne plaši. Hoćete da me naterate da mislim kao vi, da vršite pritisak svaki dan.

– Nikako vas ne pitah kakve veze imadosmo ja i moj brat sa Jovanjicom? Znate li koliko je bilo tvitova i lažnih informacija tim povodom? Preko 200 miliona – odgovorio je predsednik na pitanje novinara N1

O izjavama Denisa Bećirovića da se „bošnjačke snage okupe pod jednim barjakom, zastavom BiH“, Vučić je kazao:

– Sa pažnjom sam slušao šta je govorio. Po svemu tome ste mogli videti kolika je površnost kod nas u Srbiji, pa i u vašoj novinarskoj branši, osim u Informeru, Srpskom Telegrafu i Novostima. Najverovatnije ću sutra uveče ili prekosutra dati svoj odgovor. Ono što je važno je da mi ne želimo da pretimo nikome, za razliku od nekih koji indirektno ili posredno prete nama. Mi želimo sa Bošnjacima da živimo u miru i slozi, ali ću spremiti temeljan odgovor – kazao je Vučić.

Printscreen

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.