PROCURELI ŠOK DETALJI ISTRAGE NESTALOG RADOVANA U GRČKOJ Otisci prstiju na pronađenom lešu ukazuju samo na jednu stvar

Otisci prstiju tela koje je pronađeno početkom juna u blizini ostrva Serifos, na stenama u moru, 120 kilometa od Atine, izgleda pripadaju nestalom Radovanu J. (44) iz Kikinde

Porodica ipak ne gubi nadu, a majka je tek sredinom ove nedelje dala uzorak za DNK analizu.

Telo koje je pronađeno nalazi se na obdukciji, a Radovanova majka Radoslava Markov dala je sredinom ove nedelje uzorak za DNK analizu koji bi konačno, sa sigurnošću, mogao da potvrdi da li je u pitanju njen sin. Kako je rekla, otisci prstiju pronađenog tela odgovaraju Radovanovim.

– Urađeni su otisci prstiju i odgovaraju Radovanovim, telo je sedam dana bilo u moru i potpuno je neprepoznatljiv. Odeća odgovara onoj koju je moj sin nosio, malo ispupčenje na obrazu, i to govori da je Radovan. Burme i zlatnog lanca nema, ali je sat tu i brojanica, koja ga je spasla da ga ne bace u masovnu grobnicu, gde sahranjuju migrante – kaže majka Radoslava, piše Informer.

Ona dodaje da je pronađeno telo potpuno crno, da po liku ne mož e da se utvrdi ko je u pitanju, ali i da je viđeno nešto čudno, što je porodicu nestalog Kikinđanina dodatno potreslo.

– U telu koje je pronađeno i krv je crna, to se sve pročišćava. Ni Radovanov kum po slikama koje su mu dali u Grčkoj, radi identifikacije tela, nije mogao da potvrdi da je moj sin u pitanju. Međutim, video je dve rupe na stomaku, a Radovan ima samo mali ožiljak od operacije slepog creva – kroz suze priča majka Radoslava, koja ne može ni da pretpostavi šta bi mogao da bude uzrok tim ranama.

Misterija oko nestanka Radovana u Grčkoj, kada su mu se poslednji trag gubi 29. maja sa broda kojim je putova na ostrvo Kos, traje više od mesec dana. On se ukrcao u 18 sati iz Atine na feribot, gde je nameravao da nađe sezonski posao. Poslednji put čuo se istog dana oko 20 sati sa suprugom Draganom i od tada mu se gubi svaki trag. U potragu za njim uključena je grčka i srpska policija, a njegov nestanak istražuje i Interpol.

– Zaista ne znam, mi i dalje ne gubimo nadu i nadamo se da je Radovan živ. Najcrnje slutnje su da mu je neko izvadio organe, ali ne želim da mislim o tome. Sve je i dalje samo nagađanje, a ova istraga predugo traje. Ne znam ni zašto sam tek sada dala uzorak za DNK analizu. Išla sam ove nedelje u Institu za sudsku medicinu. Čekaju se i rezultati toksikološke analize koja će konstatovati uzrok smrti – rekla je majka nestalog Kikinđanina.

Rezultati DNK analize, ukoliko sve bude bilo po pravilima i proceduri, trebalo bi da budu završeni sledeće nedelj, ali kako kaže Radovanova majka, svi su izgledi da će to potrajati.

Printscreen

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.