„PROTERUJU SVE SRPSKO SA KIM“ Kurti poslao specijalce

Srpska lista saopštila je da je na zahtev „nelegalnog, nelegitimnog i lažnog“ gradonačelnika Severne Mitrovice grupa policajaca ušla u zgradu.

U njoj su prostorije Kancelarije za KiM, Pokrajinskog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje kao i Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga u Kosovskoj Mitrovici.

Tom prilikom su, kako se navodi, tražili da znaju „na osnovu kog dokumenta“ se te institucije nalaze u toj zgradi u naselju Bošnjačka mahala.

U saopštenju Srpska lista poziva međunarodnu zajednicu i Evropsku uniju da se jasno oglasi i „kaže da li je ovo akcija koja znači deeskalaciju, jer srpski narod smatra da je to dodatna eskalacija na terenu“.

„Po njihovom, ta zgrada je u vlasništvu opštine, tu su zaposlenima rekli da imaju naredbu da ‘oslobode’ taj i sve druge objekte koji su u vlasništvu opštine, kao i da će ponovo doći u ponedeljak. Ovo je očigledno početak daljeg maltretiranja građana jer se na spisku objekata koje kosovske institucije smatraju svojim nalaze i zgrade u kojima su smešteni bolnica, Dom zdravlja, škole, fakulteti, Univerzitet“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je „ova pretnja“ deo plana proterivanja „svega srpskog“ sa KiM, kao i oduzimanja prava na rad građanima, ali i onemogućavanja pružanja usluga građanima na KiM.

„O ovom, ali i o ostalim akcijama uperenim protiv srpskog naroda, obavešteni su glavni pregovarač Evropske unije Miroslav Lajčak i drugi međunarodni predstavnici, ali za sada nažalost nema reakcije. Međunarodna zajednica mora najhitnije da zaustavi akcije kojima se ugrožava mir na severu Kosova i Metohije i spreči Kurtija i njegove poslušnike da proteraju Srbe sa Kosova i Metohije“, navodi se u saopštenju.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.