Prve svetske žrtve Hamasove politike

Nekadašnja glumica u filmovima za odrasle i medijska ličnost Mia Kalifa otpuštena je iz onlajn magazina Plejboj nakon što je na svojim nalozima na društvenim mrežama pružila podršku palestinskoj militantnoj organizaciji Hamas.

”Obaveštavamo vas o odluci da prekinemo saradnju Plejboja i Mije Kalife, uključujući brisanje njenog kanala na našoj platformi za kreatore”, navodi se u biltenu namenjenom pretplatnicima na taj onlajn magazin.

U poruci se takođe navodi da Plejboj podstiče slobodno izražavanje i konstruktivnu političku debatu, ali da ima politiku nulte tolerancije prema govoru mržnje, prenosi portal Biznis tudej.

Kalifa je u objavi na svom nalogu na mreži X pozvala borce Hamasa da ”okrenu telefone i snimaju pogubljenja horizontalno”.

”Ako možete da sagledate situaciju i ne budete na strani Palestinaca, onda ste na pogrešnoj strani aparthejda i istorija će to vremenom pokazati”, napisala je u drugoj objavi.

Pored Plejboja, Kalifa je dobila otkaz i od kanadskog podkasta koji je vodila sa voditeljemTodom Šapirom, koji je njene tvitove nazvao ”užasnim” i poručio joj da smatra da je ”odmah otpuštena”. (vesti-online.com)

Youtube/Mia K

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.