Copyright AP Photo/Libkos/Kostiantyn Liberov/Leo Correa Tanjug

Čini se sukobu u Ukrajini nema kraja. Danas je već 362.dan borbi., Borbe se vode na istoku zemlje. Pentagon potvrdio da šalje novu vojnu pomoć, nakon što je američki predsednik Džozef Bajden tokom iznenade posete obećao dodatnih pola milijarde dolara. Sa druge strane, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući posetu predsednika SAD Kijevu, izjavila je da ne treba zaboraviti „sudbinu svih prethodnih američkih projekata“.

 Bajden se sastao sa Dudom u Poljskoj

Američki predsednik Džozef Bajden sastao se danas u Varšavi sa poljskim kolegom Andžejem Dudom u okviru serije razgovora i konsultacija sa liderima zemalja istočnog krila NATO, a u sklopu priprema za  narednu fazu rata u Ukrajini.

Kako navodi AP, Bajdenovo obraćanje najavljeno za danas neće biti “neka vrsta direktnog odgovora“ na Putinov današnji govor, u kojem je ruski lider poručiio da je “nemoguće poraziti Rusiju na bojnom polju“.

Meloni: Putinov govor je bio propaganda

Italijanska premijerka Đorđa Meloni ocenila je današnji govor ruskog predsednika Vladimira Putina kao propagandu.

Meloni je rekla da se nadala nečem konstruktivnijem, prenosi Rojters.

– Deo mog srca se nadao nekim drugačijim rečima, nekakvom iskoraku. A bila je to obična propaganda – ocenila je Meloni, koja se nalazi u poseti u ukrajinskom gradu Irpin.

Putin je u današnjem obraćanju Federalnoj skupštini rekao da je Rusija uradila zaista sve moguće da probleme u Donbasu reši mirnim sredstvima, ali da je iza njenih leđa pripreman drugačiji scenario.

Prema rečima Putina, Rusija je iskreno težila miru, a zalaganje Zapada za mir je bila lažno.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.