RAFALIMA IZ SAČEKUŠE UBIO MUŠKARCA U VRČINU

U BEOGRADU je uhapšen Nebojša Rakić, pripadnik „Kekine grupe“, osumnjičen za teško ubistvo 2008. godine u Vrčinu.

Kako se sumnja, Rakić (44) je u martu 2008. godine iz automatske puške ispalio 59 metaka i ubio Dragana Milovanovića (33), a ranio njegovog kuma Aleksandra Vlahovića (36).

Bio je u bekstvu 15 godina i krio se u Brazilu.

Brazil je odbio da ga izruči, ali je sam došao u Srbiju pa je uhapšen po poternici koju je za njim raspisao tadašnji Okružni sud u Beogradu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu ga tereti za krivična dela teško ubistvo i nedozvoljeno nošenje oružja.

Sumnja se da su motiv pucnjave u Vrčinu bili neraščišćeni novčani računi.

Prema nezvaničnim saznanjima, Rakić je tada pozvao Milovanovića i Vlahovića i rekao im da dođu po pare, koje im je dugovao. Pozajmljena cifra je u međuvremenu dosta narasla, zbog zelenaških kamata. Vlahović je sa kumom Milovanovićem tada krenuo po novac. U trenutku kada su, prema dogovoru, bili pred jednom kućom u Vrčinu, u Valjevskoj ulici, u kojoj je po svemu sudeći bio i Rakić, odjeknuli su hici.

U kiši metaka teško je povređen Milovanović, dok je jedan od hitaca okrznuo Vlahovića. Nagađa se da je Vlahović seo za volan džipa i velikom brzinom odjurio u beogradski Urgentni centar. Tamo se pojavio oko 19.15. Ostavio je teško ranjenog kuma, pozvao prijatelje, a zatim otišao u nepoznatom pravcu.

Vratio se nešto kasnije, oko 20.30 u društvu drugara. Pri povratku ih je sačekala vest da je Milovanović preminuo. Policija je počela da ispituje Vlahovića o mestu pucnjave i ranjavanje, ali je on tada ispričao priču, koja nije odgovarala materijalnim činjenicama.

Desna strana džipa bila je izrešetana, a neki od hitaca pogodili su i vetrobransko staklo. Više nego očigledno je bilo da je na vozilo ispaljeno na desetine metaka. Vlahović je naveo da je na njih nepoznata osoba otvorila vatru u njemu nepoznatom mestu, podno Avale.

Ubrzo su, međutim, neki od očevidaca pucnjave u Vrčinu pozvali policiju i prijavili rešetanje. Ceo događaj je počeo da se rasvetljuje. Na licu mesta pronađene su čaure, kao i komadi stakla. Policija je nedugo zatim raspisala potragu za Rakićem.

Vlahović je bio poznat policiji. Nadimak mu je Rambo i svojevremeno je pripadao takozvanoj Kekinoj ekipi iz Novog Beograda. Imao je već tada podeblji dosije. Pored ostalog, dovodio se u vezu s nekim razbojništvima, pokušajima ubistva, reketom… U periodu kada je došlo do napada u Vrčinu, on se povukao i sa kumom Milovanovićem držao je pekaru.

Milovanović je, takođe, bio stari znanac policije. Za Rakića su se vezivale priče da je „težak kockar“ i da duguje pare. Protiv njega su podnošene brojne krivične i prekršajne prijave, ali nikada nije osuđivan. Nije imao stalnu adresu i neprekidno je bežao od dužnika.

Shutterstock

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.