Ramzan Kadirov umire?

Zdravstveno stanje čečenskog lidera Ramzana Kadirova se pogoršalo, javilo je nekoliko ukrajinskih medija, uključujući agenciju Unian.

O zdravlju Kadirova pisalo je i nekoliko proruskih Telegram kanala.

Prema pisanju pojedinih medija, Kadirov je već nekoliko dana nedostupan, a pogoršali su mu se problemi sa bubrezima i jetrom.

Unijan izveštava da su spekulacije o lošem zdravstvenom stanju Kadirova počele da kruže putem nekoliko proruskih Telegram kanala. Jedan od tih kanala preneo je šta je Kadirov sin Adam objavio na društvenim mrežama. U objavi, Adam moli Boga da zaštiti njegovog oca.

Čečenski disident Tumso Umaltovič Abdurahmanov, poznat na Jutjubu pod pseudonimom Abu Sadam Šišani, objavio je na Telegramu da neke informacije ukazuju da je Kadirov na ivici smrti. „Dijaliza mu više ne pomaže“, istakao je.

Napomenimo i da je na jednoj fotografiji Ramzana Kadirova uočen i nepoznati predmet na njegovom prstu, za koji su mnogi tvrdili da veoma nalikuje na bolničku oznaku. Kadirov je kasnije utvrdio da je reč o „elektroničkom brojaču molitvi“.

Takođe, njegova ruka izgleda kao da je povređena od uboda, pa se spekuliše da mu stavljaju braunile.

Kasnije je Šišani pojasnio da je Kadirov izgledao loše tokom svog javnog nastupa uživo na kojem je hteo da dokaže da je živ i zdrav.

Kadirov je još u martu negirao spekulacije o svom lošem zdravstvenom stanju.

Takođe, on je tvrdio da je nepoznati predmet na njegovom prstu, koji je privukao veliku pažnju, zapravo elektronski brojač molitvi i da nije vezan za njegovo zdravlje.

Printscreen

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.