RASISTIČKI ISPAD: Optužio Jokića zato što je BELAC!?

Šta se dešava sa Kendrikom Perkinsom? Njegove analzi su iz dana u dan sve gore, a na udaru je uvek Nikola Jokić.

Perkins je ponovo loše pričao o Jokiću. Na momente se čini da je Srbina optužio zbog toga što je belac.

– Džej Džej Redik je tu da priča o analitici i evoluciji košarke, ali ono što nije pomenuo da od 1990. godine samo trojica košarkaša koja su osvojila MVP priznanje nisu bili u deset najboljih strelaca lige te sezone. To su Stiv Neš, Nikola Jokić i Dirk Novicki. Šta imaju zajedničko? Razmislite samo… – rekao je Kendrik Perkins prilično otvoreno, bez imalo uvijanja, kao da upravo na nacionalnoj televiziji nije priznao da je rasista.

– Setite se 2006. godine kad je Stiv Neš osvojio MVP nagradu, tad je Kobi Brajant imao u proseku 35 poena po meču? Kako to nije uspeo da osvoji? Dakle, samo Neš, Jokić i Novicki nisu bili u deset najboljih strelaca lige. Nemojte mi to da je Jokić sada prvi na zapadu, prošle godine je bio šesti. Zašto za neke druge pomeramo granice, a druge ne?“

Ipak, čini se da se Perkins nije držao činjenica. Kada je Jokić osvojio prvo MVP priznanje bio je deseti na listi strelaca, a prethodne sezone je bio šesti. Što će reći da je bivši košarkaš i analitičar „izvrtao stvarnost“ da bi bio u pravu.

Foto: Profimedia, Printscreen/instagram

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.