RAT U UKRAJINI: Ruski „Aligatori“ u akciji – Sa neba raketirali ukrajinsku tehniku, objavljen snimak akcije (VIDEO)

RAT u Ukrajini danas je ušao u 551. dan. Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao je juče da bi izbori u njegovoj zemlji mogli da se održe i tokom rata, ali pod uslovom da zapadne zemlje snesu troškove za organizaciju glasanja. Ruski borbeni avion Su-30 juče je presreo američki izviđački dron iznad Crnog mora. Moskva tvrdi da se američka letelica kretala ka granici Rusije.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je snimak borbenog dejstva helikoptera Ka-52 Aligator, koji su prema tvrdanjama ruskog vojnog resora uništili ukrajinska oklopna vozila.

Akcija koju vidite na snimku se dogodila u pravcu Južnodonjecka.

Ministarstvo odbrane Rusije je preciziralo da su posade izviđačkih i jurišnih helikoptera koristile navođene rakete.

MO Rusije: Oborena dva drona iznad Krima

Ukrajina je sa dva drona pokušala da napadne objekte na teritoriji Ruske Federacije, ali su bespilotne letelice uništili sistemi PVO nad Krimom, saopštilo je novinarima Ministarstvo odbrane Rusije.

Lunjin: Pogođen industrijski objekat u Poltavskoj oblasti

U Poltavskoj oblasti Ukrajine oštećen je industrijski objekat, napisao je na svom Telegram kanalu Dmitrij Lunjin, načelnik regionalne vojne administracije.

Lunjin je pojasnio da je pogođen proizvodni objekat, ali nije izneo više informacija.

Ukrajinsko vazduhoplovstvo: Oborili smo četiri ruske rakete

Ukrajinska protivvazdušna odbrana noćas je uništila dve ruske rakete tipa „Kalibr“ i dve krstareće rakete Ks-59, saopštilo je Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine

Navodi se da su ruske snage noćas izvele napad raketama sa mora i iz vazduha.

– Četiri krstareće rakete ispaljene su sa neprijateljske fregate iz Crnog mora kod Feodosije. Takođe, dve krstareće rakete Ks-59 ispaljene su iz dva aviona Su-34 u pravcu Krivog Roga iz vazdušnog prostora okupirane Hersonske oblasti – navodi se u saopštenju, prenosi Interfaks Ukrajina.

Ukrajinski mediji prethodno su javili da su se čule eksplozije u Krivom Rogu. 

Ukrajinski generalštab: Rusi pokušali napad na tri pravca

Ruske snage su tokom prethodnog dana pokušale da napadnu na tri pravca – na pravcu Limana, Bahmuta i Marinke, ali su ukrajinske snage odbile te napade, saopštio je jutros Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Ruske snage su i na drugim pravcima nastavile granatiranje i vazdušne napade, prenosi Unian. 

Navodi se da su vazdušni i artiljerijski napadi izvedeni na pravcu Severska, Kupjanska, Avdejevke i Zaporožja.

Istovremeno, ukrajinske snage nastavljaju da izvode ofanzivnu operaciju na melitopoljskom pravcu i da se konsoliduju na zauzetim položajima, navodi se u izvešt

Oboren dron iznad Moskve

Dron koji je leteo ka Moskvi uništile su snage PVO iznad predgrađa Ljuberci, saopštio je gradonačelnik ruske prestonice Sergej Sobjanjin.

On dodaje da nije bilo žrtava niti štete.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.