RAT U UKRAJINI: U Brjanskoj oblasti Rusije razbijena ukrajinska diverzantska grupa

SPECIJALNA operacija ruske vojske u Ukrajini, 554. dan. Nastavljaju se borbe na više delova fronta, a ruske snage uspešno odbijaju pokušaje snaga Kijeva da probiju njihovu odbranu. Ruska PVO je neutralisala ukrajinski dron u Podmoskovlju.

U Brjanskoj oblasti Rusije razbijena ukrajinska diverzantska grupa

Pripadnici ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) razbili su u Brjanskoj oblasti diverzantsku grupu ukrajinskih obaveštajnih službi koja je planirala da u Rusiji izvrši seriju terorističkih napada u Rusiji.

– FSB je u saradnji sa Federalnom službom Nacionalne garde i Ministarstvom unutrašnjih poslova 30. avgusta 2023. godine na teritoriji Rusije presekla delovanje ukrajinske diverzantsko-terorističke grupe, koju su činili pripadnici Služba bezbednosti Ukrajine, vojnici Glavne obaveštajne uprave i Službe za specijalne operacije Ministarstva odbrane Ukrajine – navodi se u saopštenju FSB.

Kako se ističe, cilj diverzanata bilo je izvršavanje serije terorističkih akata na objektima vojne i energetske infrastrukture.

– Tokom operativno-borbenih mera u Navlinskom okrugu Brjanske oblasti likvidirana su dva pripadnika grupe, petoro je privedeno, od kojih je troje ranjeno – dodaje se u saopštenju.

Ruski uticaj na političare

Donji dom poljskog parlamenta izabrao je devet članova nove komisije koja treba da istražuje navodni ruski uticaj na političare u zemlji u poslednjih 15 godina, prenosi radio RMF.

U komisiju su ušli samo kandidati vladajuće stranke Pravo i pravda. Opozicija je odbila da učestvuje u glasanju jer smatra da je formiranje takve komisije nedemokratski i nezakoniti korak. Nacionalistička, evroskeptična partija „Konfederacija“ glasala je protiv komisije.

„Centar“ odbio još jedan ukrajinski napad

Pripadnici grupe „Centar“ Oružanih snaga Rusije odbili su u krasnolimanskom pravcu napad jurišne grupe ukrajinske vojske, među kojima su bili i ekstremisti „Azova“ (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji).

Likvidirano je više od 60 protivničkih vojnika, rekao je za Sputnjik načelnik pres-centra grupe Aleksandar Savčuk.

Uništena ukrajinska bespilotna letelica

Ukrajinska bespilotna letelica usmerena ka Moskvi uništena je na jugoistoku Podmoskovlja.

Prema preliminarnim informacijama, nema ni povređenih ni materijalne štete, saopštio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.

Na moskovskom aerodromu Vnukovo su iz bezbednosnih razloga uvedena ograničenja na letove.

FOTO: Tanjug/AP

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.