Rešena misterija Bermudskog trougla

Više od 50 brodova i 20 aviona nestalo je u Bermudskom trouglu u prošlom veku. Svaki od njih ima različitu priču, a sve to rezultiralo je nizom teorija o nestancima u pojasu između Floride, Bermuda i grupe ostrva Veliki Antili.

Sada je, prenosi Popular mechanics, australijski naučnik Karl Krušelnicki, zajedno sa Nacionalnim udruženjem za okeane i atmosferu Sjedinjenih Država rekao da ne postoji natprirodna koć Bermudskog trougla, da tu nema nikakve misterije, a gubitak i nestanak brodova i aviona je puka činjenica do koje se došlo nesrećom.

„Nema dokaza da se misteriozni nestanci dešavaju sa većom učestalošću u Bermudskom trouglu nego u bilo kom drugom velikom, dobro putovanom području okeana”, navodi naučnik koji od 2017. godine ima svoje viđenje.

On je za Indipendent rekao da obim saobraćaja — u teškoj oblasti za navigaciju, ni manje ni više — pokazuje „broj brodova i aviona koji nestanu u Bermudskom trouglu isti kao bilo gde u svetu na osnovu procenta”.

Prema njegovim rečima, postoje i faktori koji mogu da objasne većinu nestanaka Bermudskog trougla, kao što je Golfska struja koja utiče na promenu vremena, broj ostrva u Karipskom moru što otežava navigaciju.

„Američka mornarica i obalska straža SAD tvrde da ne postoje natprirodna objašnjenja za katastrofe na moru”, kaže Krušelnicki objašnjavajući da su nesreće izazvane kombinacijom prirodnih i ljudskih faktora.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.