REŠENA MISTERIJA UBISTVA NA BANOVOM BRDU: Čaba likvidirao POGREŠNOG čoveka

Pripadnici vračarske kriminalne grupe protiv koje je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu za tri ubistva i pet pokušaja ubistava, preko Skaj aplikacije dogovarali su detalje likvidacija, uživo ih prenosil, slali fotografije ali i dogovarali ubistva koja tek planiraju.

Kao organizator kriminalne grupe, podsetimo, označen je Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara koji je u bekstvu i za njim je raspisana poternica.

U prepisci koja je našem pravosuđu dostavljena putem međunarodne pravne pomoći, desetak dana pre ubistva Aleksandra Halabrina za koje su optuženi pripadnici grupe, govorili su i o likvidaciji Aleksandra Šarca, za koju se takođe terete.

Podsetimo, Halabrin je nestao 20. marta 2020. a njegovi ostaci pronađeni su zakopani kod Sopota. Komenarišući tu likvidaciju preko skaj poruka u koje je Kurir imao uvid, optuženi Uroš Piperski piše da je Nebojša Marković, rođak Aleksandra Šarca ubijen greškom 5. januara 2019.

U Markovića je, podsetimo, 5. januara 2019. ispred kuće na Banovom brdu, dok je stavljao kolica za bebu u automobil pucao plaćeni ubica Čaba Der. Der je osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora, ali nije u zatvoru u Srbiji jer u Mađarskoj služi kaznu doživotne robije.

Inače, Der se sudu u Beogradu obratio pismom, u kom je naveo da spekulacije da je Markovića ubio greškom jer je živeo u kući pored Šarca nisu tačne, i da mu je „Marković radio o glavi“.

Međutim, skaj prepiska pripadnika vračarske grupe otkriva da su sumnje istražitelja da Marković nije bio meta, bile tačne.

Uroš Piperski: Još dvoje da odu i završili smo, jedan što je Čaba promašio, onaj što je Čaba omanuo pa mu je ubio zeta, nema veze, da se ispravi, i još jedan, Šarac, Krasić i kraj.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.