RHMZ IZDAO UPOZORENJE ZA NEVREME: Obilne padavine pogodiće prvo ove krajeve Srbije

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje zbog visokih temperatura, a sada je objavljeno jedno za naglu promenu vremena.

Ranije danas, RHMZ je objavio najavu za promenu vremena, međutim, ta najava je sada postala i zvanično upozorenje zbog velike količine padavina koja se očekuje za vikend.

Profimedia

„Za vikend temperatura u padu: u subotu za oko 7°C i u većini mesta kretaće se od 25 do 30°C, osim na krajnjem jugu gde će i dalje biti veoma toplo, oko 34°C. U nedelju u svim predelima svežije, od 23 do 28°S. Početkom sledeće sedmice takođe će se zadržati svežije vreme, sa dnevnom temperaturom ispod proseka za ovaj period godine. U subotu naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i povremeno umerenim i jakim severozapadnim vetrom pre podne zahvatiće zapadne i jugozapadne predele Srbije, kao i zapad Vojvodine, a posle podne i uveče proširiće se i na ostale krajeve. U drugom delu dana očekuje se veća količina padavina i to posebno u Banatu, delovima Beograda, centralnoj Srbiji, kao i na istoku zemlje gde se očekuje od 40 do 70 mm za 12 h, lokalno i više“, stoji u upozorenju koje je RHMZ objavio danas u 12.30 sati.

Crveni meteoalarm je za subotu upaljen za Banat, Šumadiju, Pomoravlje i istočnu Srbiju, zbog najave nevremena.

Ovaj meteoalarm znači da je vreme opasno.

„Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi“, objavio je RHMZ.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.