Rođaci i komšije znali da majka i očuh muče dete, ali su svi ćutali! Otkrivamo nove detalje zločina

Postavlja se pitanje zbog čega niko iz okruženja ubijene devojčice (2) iz Zaječara nije prijavio nadležnim institucijama da trpi nasilje

Dvogodišnja devojčica iz Zaječara, koju je nasmrt pretukao očuh M. N. (25) dok njena majka J. T. (23) nije učinila ništa da je zaštiti, sahranjena je danas, a svi se pitaju da li je tragedija mogla biti sprečena, s obzirom na to da su ljudi u njenom okruženju znali da trpi nasilje.

FOTO:PRINTSCREEN, FACEBOOK

Zločin je otkriven u utorak, kada je J. T. (23) dovela ćerku u bolnicu s brojnim povredama, ali nažalost, lekari nisu uspeli da je reanimiraju i ona je oko 18 sati preminula. Očuh se tereti za teško ubistvo jer je rukama, nogama i delovima nameštaja pretukao dete, koje je pokušalo da se odbrani, dok se majka tereti za zanemarivanje i zapuštanje maloletnog lica.

Majka dopustila

– Ispostavilo se da su svi u devojčicinom okruženju znali da je ona žrtva – njeni rođaci, komšije, otac… Ali niko nije to prijavio nadležnim institucijama. Devojčicina majka je dopustila svom emotivnom partneru da je tuče, nije je zaštitila, njen otac je takođe pretpostavljao da je očuh tuče, jer je tukao i njihovu stariju decu, kao i ostala rodbina i komšije.

– Komšija je prijavio očuha policiji kada je video da maltretira psa, ali niko nije prijavio da devojčicu zaključavaju u kuću, ostavljaju je samu, tuku, zanemaruju.

FOTO:S.B.

Nažalost, ovo nije prvi put da se u porodici ubijenog deteta trpi nasilje. Kako saznajemo od dobro obaveštenog izvora, majka devojčice je napustila njenog oca u oktobru prošle godine upravo zbog nasilja i sa sobom je povela decu.

– Od 2016. primarna porodica ubijene devojčice se nalazi na programu Centra za socijalni rad u Zaječaru, gde, između ostalog, imaju četiri prijave za nasilje u porodici. Otac devojčice N. V. tukao je njenu majku J. T. U februaru 2022. pravosnažno je osuđen u Osnovnom sudu u Zaječaru na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci zbog nasilja u porodici.

Pošto je napustila muža, J. T. je tražila starateljstvo nad decom, a to je učinio i njen suprug N. V.

-Taj postupak se i dalje vodi pred sudom. N. V. je dvoje starije dece uzeo kod sebe, dok je devojčica bila privrženija majci i ostala je s njom. Otac devojčice je ponudio i da materijalno izdržava dete, kao i da se dogovore o modelu viđanja.

Određen pritvor

FOTO:S.B.

– Iako je bilo nasilja u porodici, roditelji nisu bili nasilni prema deci i nije bilo zanemarivanja ni zlostavljanja mališana. U evidenciji zaječarskog centra nema osumnjičenog M. N., jer je on odskoro u emotivnoj vezi s majkom ubijenog deteta.

M. N. je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, branio se ćutanjem i određen mu je pritvor do 30 dana. Juče je u isto vreme sahranjena ubijena devojčica.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.