RUSKI DRON POGODIO RUMUNIJU: Ogroman krater u zemlji nakon najnovijeg napada na Ukrajinu!

U blizini granice sa Ukrajinom otkriven je krater koji su napravili dronovi.

Rumunsko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je otkriven krater koji su napravili dronovi u blizini granice sa Ukrajinom nakon ruskih napada na ukrajinsku lučku infrastrukturu.

Naveli su da je došlo do „moguće eksplozije pri udaru“, te da su preduzete mere za obezbeđenje tog područja i da će rumunske snage nastaviti da nadgledaju vazdušni prostor, prenosi Rojters.

– Rumunsko Ministarstvo odbrane je objavilo da je drugi ruski dron pogodio njihovu teritoriju prošle noći – rekao je „Višegrad 24“ na platformi „X“ (Tviter).

Navodi se i da su ruski dronovi gađali mete u ukrajinskom gradu Izmailu, ali da je jedna bespilotna letelica prešla preko Dunava i pogodila Plauru, naselje u Rumuniji u okrugu Tulća u opštini Čatalkioj.

– Ministarstvo odbrane najoštrije osuđuje napade Ruske Federacije na objekte i elemente civilne infrastrukture u ukrajinskim lukama na Dunavu – navedeno je u saopštenju.

Inače, nakon povlačenja iz sporazuma o žitu 17. jula, Moskva je počela da gađa ukrajinske luke i skladišta duž Dunava na granici sa Rumunijom. Rumunska vlada je od tada prijavila izolovane incidente pada delova dronova na teritoriju Rumunije. (Republika)

Foto: www.profimedia.rs

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.